ABD'de islamofobiyi medya kışkırtıyor

Son günlerde ABD'de artan islamofobi tavrı üzerine Müslüman liderler çözüm arayışlarında bulunuyor.

ABD'de islamofobiyi medya kışkırtıyor
ABD'de islamofobiyi medya kışkırtıyor
GİRİŞ 28.05.2015 18:27 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de yaşayan Müslüman liderler, İslamofobinin, son on yılda özellikle 11 Eyl 2001 saldırılarından sonra yükselişe geçtiğini söylüyor. IŞİD'in ortaya çıkmasından sonra medyanın da bu yönde yayınları sebebiyle İslamofobi had safhaya ulaştı.

Texas'ta bir caminin yakılması, Avrupa'daki Müslümanların ve ABD'de yaşayan IŞİD sempatizanlarının 72 saat içinde teslim olmasını ilan eden broşürlerin Boston sokaklarında dağıtılması İslamofobik tavrın son örnekleri olarak kayda geçti.

Washington merkezli Brooking Institution Şubat ayında yaptığı araştırmalara dayanarak, IŞİD sonrası Amerikalıların İslam'a karşı nefretinin arttığına ve Amerikalıların yüzde 14'ünün dünyadaki Müslümanların çoğunluğunun IŞİD'i desteklediğine inanıyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR)'nden ulusal Müslüman sivil haklar ve savunma organizasyonu İletişim Direktörü İbrahim Hooper, "11 Eylül sonrası, Amerikan halkının büyük bir çoğunluğu Müslümanlara destek verdi ancak ne yazık ki IŞİD yüzünden bizim toplumumuzda Müslüman karşıtı duyguların yükselen seviyelerini görüyoruz" dedi.

Hooper, "Müslümanlara karşı oluşan önyargının tek sebebi IŞİD değil. Amerika'da, Fox News ve internet siteleri gibi sosyal medyada yapay olarak oluşturulan, milyonlarca dolar harcanarak kurulan ve desteklenen nefret ağları İslamofobiyi körüklüyor. Los Angeles California Üniversitesi'nden profesör Travis Dixon'un yaptığı bir çalışmaya ve FBI raporlarına göre Müslümanların ABD medyasında terörist olarak lanse ediliyor.

ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi Başkanı Üsame Cemal, ABD ve Avrupa'da sağcıların artmasının İslamofobi'nin yükselişine sebep olduğunu iddia etti.

Müslüman toplum liderleri, yükselen islamofobiye çözüm olarak, ana akım medyanın kalıplaşmış fikirlerine karşı, İslam ve Müslümanların gerçek profilini anlatan alternatif eğitim ve tanıtım programları yapılması gerektiğini söyledi.
Geçen hafta sonu, Baltimore ICNA yıllık kongresi için düzenlenen konferansta müslüman ve gayrimüslim 30 bin katılımcı biraraya geldi. Konferans İslam'ın Hz. Peygamber'i tanıtmak için düzenlendi.

YORUMLAR 1
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    inanan kim insanlar bikti bu HOLLYWOOD FILIMLERINDE!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler