ABD'den Cemil Bayık'ın iddialarına yalanlama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Cemil Bayık'ın iddilarını yalanladı.

ABD'den Cemil Bayık'ın iddialarına yalanlama
ABD'den Cemil Bayık'ın iddialarına yalanlama
GİRİŞ 18.08.2015 03:13 GÜNCELLEME 18.08.2015 08:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportajda, PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini aktardı. ABD'den ise bu iddiaları yalanlar nitelikte bir açıklama geldi.
 
Bayık, ''Tabii ki mesajlar var, toplantılar, mektuplar var ve bunlar daha da gelişecek gibi'' dedi. Gazeteye konuşan Cemil Bayık, ''ABD’nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım atamayız'' dedi.

Bayık, ''Eğer ABD Türkiye’nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD’i yenilgiye uğratması da zorlaşır'' ifadelerini kullandı.
 
PKK İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞME İÇERİSİNDE DEĞİLİZ
      
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye, İngiltere basınında terör örgütü PKK'nın ABD ile doğrudan irtibat halinde olduklarına yönelik haberlerbulunduğu hatırlatıldı. Kirby, ''PKK ile doğrudan görüşme içerisinde olmadığımızı söyleyebilirim. Kesinlikle değiliz. Bu, yabancı bir terör örgütü. PKK ile oturup görüşmeler yapmıyoruz. PKK'ya ilişkin pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik yok. Şiddeti bırakmaları gerekiyor'' diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • Nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ipi ile kuyuya inilmez. Atalarımız boşuna dememiş TÜRK ün TÜRK ten başka dostu yok diye. bu suratsız direk görüşmemiz yok diyorsa bilin ki bunlar gece koyun koyuna yatıyordur. baksanıza biraz daha sıkıştırsanız görüşmediğini ispatlamak için müslüman yemini edecek pzv.
    Cevapla
  • rıdvan 8 yıl önce Şikayet Et
    abd el kaide ile görüşünce sorun yok pkk ile görüşünce sorun yok mit görüşürse sorun var işte halimiz bu
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    direkt değil dolaylı olarak pkk ile pyd üzerinden irtibatlılar... pyd ile hem görüşüyorlar... hem de paraşütlerle silah bırakıyorlar... tabi ki bunları da pyd pkk ya teslim ediyor... hainler...
    Cevapla
  • MEHMET MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörist bile Amerikalılardan daha dürüst
    Cevapla
  • Recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd liler Yalanlamamışki sadece doğrudan görüşmüyuz demiş.Ortada yalanlama falan u-yok abd nin Hainin sözlerini doğrulamış.Böylece abd nin Resmen görüştüklainin baçıkça beyanıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap