Diyarbakır'da İngiliz gazeteciler gözaltına alındı

ABD'li haber kanalı Vice News ekibi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Diyarbakır'da İngiliz gazeteciler gözaltına alındı
Diyarbakır'da İngiliz gazeteciler gözaltına alındı
GİRİŞ 28.08.2015 15:14 GÜNCELLEME 28.08.2015 15:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Televizyonun muhabiri, kameramanı ve tercümanlık yapan bir kişi olmak üzere üç kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da dün Silvan ve Lice ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına protesto etme amacıyla yapılan kepenk kapatma eylemini haberleştirmek için şehre gelen yabancı gazeteciler önce polis tarafından takip edildi, daha sonra gözaltına alındı.

Vice News Muhabiri Jake Hanrahan, Kameramanı Philip Pendlebury ve ismi öğrenilemeyen tercümanları gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dün akşam gözaltına alınan ve şu ana kadar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan gazetecilerle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

YORUMLAR 23
  • e.e 8 yıl önce Şikayet Et
    Hey yavrum hey bunlari daha yenimi biliyorsunuz siz anasini aglatti itmeler diyatbskir şuan ajan dolu ....
    Cevapla
  • kısık ses 8 yıl önce Şikayet Et
    gazeteci diye geliyorsunuz ama istihbarat çıkıyorsunuz.polisimizi tebrik ediyorum bunlara göz açtırmasınlar
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Gazetecilik maskesi altında ajanlık yapıyorlar ki emniyet istihbarat sorguya aldı. Bunları öttürmek lazım. Türkiyeyi karıştırmaya kalmanın bir bedeli olmalı.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Her İngiliz,Alman,Fransız,ABD li birer casustur.Yaşamın her alanından bilgiler toplayıp ülkelerine servis ederler.Casusluk sadece Askeri ve siyasi değildir.Maalesef biz kendi vatandaşımızı bu Bilgi toplama noktasında yeterince kullanamamaktayız.
    Cevapla
  • ali emir 8 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş sonra haber yapacak türk hükümeti kürt şehirlere dükkan açtırmıyor diye yalan haber gezi olaylarında gezen yabancı kadını hapise atacaklardı ajanlık ve milleti kışkırtma suçundan hemen ülkesine gönderdiler yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza