ABD'den Kuzey Kore hamlesi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Çin ve ABD'nin, Kuzey Kore ve Güney Çin Denizi sorunlarında "ilerleyici bir yol bulması gerektiğini" söyledi.

ABD'den Kuzey Kore hamlesi
ABD'den Kuzey Kore hamlesi
GİRİŞ 27.01.2016 11:08 GÜNCELLEME 27.01.2016 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'e gelen Kerry, başkent Pekin'de  mevkidaşı Vang Yi le bir araya geldi. Çin Dışişleri Bakanlığında yapılan  görüşmede taraflar, ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel meselelere ilişkin  fikir alışverişinde bulundu.
 
Kerry, Washington ve Pekin'in "Beraber yol alması gereken ortak  sorunları olduğunu" vurgulayarak, "Kuzey Kore'nin nükleer programı, küresel  güvenliğin önünde büyük bir tehdit ve kesinlikle ABD'nin ulusal güvenliği için en  önemli sorunlardan birisidir" ifadesini kullandı.
 
John Kerry, Çinli mevkidaşına Güney Çin Denizi meselesindeki "ilgi ve  faaliyet alanlarında ortak yol alma" çağrısını yaptı.
 
Güneydoğu Asya ülkeleri Laos ve Kamboçya'yı ziyaretinin ardında dün  gece başkent Pekin'e gelen Kerry, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Devlet  Müşaviri Yang Cieçı ile de bir araya gelecek. Kerry'nin, Çin lideri tarafından  kabulünde, Washington'un Kuzey Kore'nin nükleer programı ve Güney Çin Denizi  meselelerine ilişkin mesajını yinelemesi bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakın göreceksiniz güney koreyi çıkarlar uğruna satacaklar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!