Trump'a bir şok daha!

Flynn'in Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'ndan istifasını isteyen ABD Başkanı, yerine getirmek için teklif götürdüğü emekli koramiral Harward'dan olumsuz yanıt aldı.

Trump'a bir şok daha!
Trump'a bir şok daha!
GİRİŞ 17.02.2017 11:43 GÜNCELLEME 17.02.2017 12:16

Amerikan medyası, Donald Trump yönetiminin istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine getirmek üzere temasa geçtiği emekli Koramiral Bob Harward'ın teklifi reddettiğini yazdı. Harward kendi ekibini kurma talebi Beyaz Saray tarafından reddedilince görevi kabul etmedi.

TRUMP: FLYNN YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADI

Beyaz Saray'da dün alışılmadık bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Trump, Michael Flynn'in istifasını istemesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Trump, Flynn’in yanlış birşey yapmadığını ancak Rus Büyükelçi’yle yaptığı görüşmeyi Başkan Yardımcısı Mike Pence’e tam aktarmadığını vurgulayarak, bunun da kendisi açısından kabul edilemez olduğu için istifasını istediğini söyledi.

Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptırımların hafifleyeceğini söylemiş ancak konuşmayı haftalarca inkar etmişti.

SIZINTIYI KABUL ETTİ

Basın toplantısında Trump'ı en çok kızdıran soru ise, seçim kampanyası sırasında kendi ekibinden bazı kişilerin Rusya'yla irtibatta olduğu yönündeki iddialardı.

İddiaların doğru olmadığını üstüne basarak vurgulayan Trump, buna karşın istihbarat servislerinden sızan bazı bilgiler olduğunu kabul etti.

YAPTIKLARINI SAVUNDU, SUÇU OBAMA YÖNETİMİNE ATTI

Beyaz Saray'daki ilk haftalarında yaptıklarını savunmak için neredeyse bir saatten fazla süren bir basın toplantısı düzenleyen Trump, 'enkaz devraldığını' savundu.

Salondaki muhabirlere yalancılıklarının artık kontrolden çıktığını söyleyen ABD Başkanı, Washington'da kaos yaşandığı suçlamalarını da reddetti. ABD Başkanı, "Bu yönetim hassas bir şekilde ayarlanmış bir makine gibi işliyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması