Bebekler aslında ne yemeli?

Uzmanlar 2 yaş altı bebeklere takviye gıda yasağını ve bebek araç koltuklarının ölümcül tehlikesine dikkat çeken ABD araştırmasını değerlendirdi

Bebekler aslında ne yemeli?
Bebekler aslında ne yemeli?
GİRİŞ 09.12.2016 09:41 GÜNCELLEME 09.12.2016 09:41

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düzenlemesi kapsamında; 2 yaş altı bebeklere takviye gıda üretimi yasağı gelmesinin ardından uzmanlardan, “Tamamlayıcı besinler de mamalar, muhallebi, püre ve evde yapılmış çorbalardır. Karar doğru” ve “Bir gıda takviyesinin içinde 10 mg demir varsa ben bunu hekim olarak çocuğa yazabilirim. Bu bir beslenme desteğidir” yorumları geldi.

BEBEKLERE GIDA TAKVİYESİ

‘PEK ÇOK ÜRÜN NE, BİLİNMİYOR’
Beslenme Uzmanı Prof. Neriman İNANÇ: “0-2 yaş bebeklerinde anne sütünün yanı sıra tamamlayıcı besinler; mamalar, muhallebi, püre ve evde yapılmış çorbalardır. Anne sütü 2 yaşına kadar devam eder, 6’ncı aya gelindiğinde anne sütü yeterli olmayacağı için de devreye tamamlayıcı dediğimiz bu gıdalar girer. Bakanlığın yasaklatma kararı aldığı 2 yaş altındaki bebekler için takviye edici ürünlerin çoğu piyasada eczanelerde satılıyor. Pek çok ürünün ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Bu anlamda karar doğru.”

‘BUNLAR BESİN TAKVİYESİDİR’
Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Benal Büyükgebız: “Yeni düzenleme tamamen mevzuat ile ilgili. Ebeveynler bu yaş gruplarındaki bebeklere doktorlarına başvurmadan bu takviye edici ürünleri veremesin diye. Bir gıda takviyesinin içinde 10 mg demir varsa ben bunu hekim olarak çocuğa yazabilirim. Bu bir beslenme desteğidir. Çocuk 1 yaşından sonra et yiyemiyorsa çinko eksikliği varsa ben o gıda desteğini yazarım.”

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
36 bin sağlık personeli alınacak!