3 Turistik kentte sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Tayland'da cunta yönetimi, en çok turist çeken üç kentte sokağa çıkma yasağını kaldırdığını açıkladı.

3 Turistik kentte sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
3 Turistik kentte sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
GİRİŞ 03.06.2014 15:15 GÜNCELLEME 03.06.2014 15:15

Cunta yönetiminden yapılan açıklamada, yasağın en popüler üç turistik kent Pattaya, Phuket ve Koh Samui'de kaldırıldığı, ülkenin diğer yerlerinde gece yarısından 04:00'a kadar sokağa çıkma yasağının devam ettiği bildirildi.

Tayland'da 22 Mayıs'ta ordunun yönetimi ele geçirmesinin ardından birçok tur şirketinin tatil programlarını iptal etmesinin ülke ekonomisine zarar verdiği belirtiliyor. Ülkedeki darbenin ardından birçok ülke, vatandaşlarına Tayland'a seyahat programlarını yeniden gözden geçirmesi uyarısında bulunmuştu.

Son rakamlara göre, Tayland'da binlerce kişinin istihdam edildiği turizm sektörü, ülkede geçen yıl kasım ayından bu yana düzenlenen yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle yüzde 20 oranında küçüldü.

Tayland'da ordu, ülkede 7 ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin üzerine 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu. Cunta lideri General Prayut Çan-oça, kendisini başbakan ilan etmiş, senato feshedilmişti. Cunta lideri, pazartesi günü ülkeyi yönetmek için Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in resmi onayını da almıştı.

Cunta lideri Prayut Çan-oça'nın açıklamalarından sonra Tayland'da yeni hükümetin ekim ayına kadar kurulması beklenirken, 2015 sonuna kadar seçim yapılması öngörülmüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu