ABD'den Güney Kore'ye destek

ABD, Güney Kore'nin yerli hava savunma sistemini desteklediğini açıkladı.

ABD'den Güney Kore'ye destek
ABD'den Güney Kore'ye destek
GİRİŞ 22.08.2014 11:59 GÜNCELLEME 22.08.2014 11:59

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Robert Work, ülkesinin Güney Kore'nin yerli hava savunma sisteminin geliştirilmesi planına sıcak baktığını bildirdi.

İki günlük ziyaret amacıyla Güney Kore'de bulunan Work, Kore'deki Osan Amerikan Askeri Hava Üssü'nde yaptığı konuşmada, Kore'nin geliştirmek fikrinde olduğu Kore Hava Füze ve Savunma (KAMD) sisteminin, ABD sistemi ile uyumlu çalışabilmesi halinde, ülkesinin Kore'nin kararına sıcak bakacağını kaydetti. 

Japonya ile hava savunma sistemi konusunda mutabakat sağlayan ABD'nin, uzun zamandır Güney Kore'ye de aynı sisteme katılması konusunda baskı yaptığı iddia edilirken, Kore'nin buna karşı çıkarak kendi yerel sistemini geliştirmek istediği belirtiliyor. 

Asya'da Çin'in kuvvetlenmesi ve Kuzey Kore'nin füze teknolojisindeki gelişmelerine karşı koymak amacıyla ABD'nin, içinde Japonya ve Güney Kore'nin de bulunduğu uyumlu ortak hava savunma sistemini kurmayı planladığı ifade edildi.

Bu amaçla ABD'nin Güney Kore topraklarında Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemini konuşlandırmayı düşündüğü kaydedildi. 

Robert Work, ülkesinin Güney Kore’nin KAMD sistemini ele geçirdiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu, sadece kurulacak yeni sistemin ABD'nin hava savunma sistemiyle uyumlu olmasının gerektiğini vurguladı.

Seul ile Washington iş birliğinin, Kuzey Asya bölgesinin güvenliği açısından çok önemli olduğunu bildiren ABD Savunma Bakan Yardımcısı Work, ülkesinin, Japonya da dahil olmak üzere Asya müttefikleriyle çalışmalarını devam ettireceğini ifade etti. 

Güney Kore'de ziyaret çerçevesinde Milli Güvenlik Müsteşarı Kim Kwan-jin ve Savunma Bakanı Han Min-koo da dahil güvenlikten sorumlu hükümet yetkilileri ile bir araya gelen Robert Work'ün, bugün Asya turunun ikinci durağı Japonya'ya gittiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak