ABD Afganistan'dan ayrılmıyor

Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan'daki askerlerini bu yıl çekmeyi planlıyordu.

ABD Afganistan'dan ayrılmıyor
ABD Afganistan'dan ayrılmıyor
GİRİŞ 25.03.2015 11:45 GÜNCELLEME 25.03.2015 11:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ancak Obama Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ile görüşmesinin ardından 9 bin 800 Amerikan askerlerinin çekilmesinin bir yıl sonraya bırakıldığını açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da bulunan 9 bin 800 Amerikan askerinin yıl sonuna dek ülkede kalmaya devam edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile Beyaz Saray'da görüştü. Görüşmeye, ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani de katıldı.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 150 kişi ve yakınları için dua ettiklerini belirterek başlayan Obama, kazayı “korkunç bir felaket" olarak tanımladı.

Obama, ABD olarak Afganistan ile güvenlik işbirliğini sürdürmek istediklerini dile getirerek, Afganistan'ın hala tehlikeli bir yer olmayı sürdürdüğüne ve isyancıların korkakça intihar saldırılarıyla hala sivilleri hedef almaya devam ettiğine dikkati çekti.

Afganistan Devlet Başkanı Gani liderliğindeki yönetimin ülkenin güvenlik kuvvetlerini güçlendirmek için reformlar yaptığına değinen Obama, ABD'nin de NATO misyonu kapsamında Afgan güvenlik güçlerini eğitmeyi ve onlara yardım etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

YORUMLAR 3
  • kürt oglu 9 yıl önce Şikayet Et
    abd nin araplar ve afkanlara gücü yete!!!
    Cevapla
  • cephe 9 yıl önce Şikayet Et
    Abd isgale dewam etsin turkiyede destek verip musluman ayaklarina yatsin bakalim.ne guzel dongü :)
    Cevapla
  • muhsin 9 yıl önce Şikayet Et
    türk ordusunun afkanistanda neisi var!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza