Afganistan'da peş peşe saldırılar düzenlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban şehrin değişik noktalarına saldırı düzenledi. Saldırılarda 3 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Afganistan'da peş peşe saldırılar düzenlendi
Afganistan'da peş peşe saldırılar düzenlendi
GİRİŞ 01.03.2017 12:58 GÜNCELLEME 03.03.2017 09:37

Taliban militanları Afganistan’ın başkenti Kabil’de polis, ordu ve istihbarat hedeflerine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Saldırıları doğrulayan güvenlik yetkilileri, bunlardan birinin Kabil çevresinde bulunan istihbarat servisinin binasını hedef aldığını belirtti.

Bir polis yetkilisinin verdiği bilgiye göre ise, Kabil’in batı kısmında meydana gelen güçlü bir patlamadan sonra, sayıları bilinmeyen silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

İsmini açıklamayan yetkili, bölgedeki askeri eğitim okuluna yakın bir noktada bulunan bir mahalle karakolu civarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini, saldırı sonrasında intihar yelekleri giymiş saldırganların karakolun içine girdiklerini  belirtti.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ismail Kawoosi, patlamada 3 kişinin öldüğünü ve 38 kişinin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, şehirde ikinci bir patlamanın daha yaşandığını bildirdi.

Kabil’de geçtiğimiz ay Anayasa Mahkemesi binasının dışında meydana gelen canlı bomba saldırısında en az 20 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının sorumluluğunu DEAŞ üstlenmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!