Almanya resmen özür dileyecek

Almanya’nın 20. yüzyılın başında Alman askerlerinin yaptığı katliama ilişkin Namibya’dan resmen özür dilemeye hazırlandığı bildirildi.

Almanya resmen özür dileyecek
Almanya resmen özür dileyecek
GİRİŞ 13.07.2016 16:35 GÜNCELLEME 13.07.2016 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Berlin’de  düzenlenen toplantıda, söz konusu olayları daha önce de bakanlık sözcülerince  "soykırım" olarak adlandırıldığını anımsatarak, bundan dolayı bu konuda  kendilerinde bir düşünce değişikliğinin yaşanmadığını belirtti.
 
 Namibya ile 2014'ten beri bu korkunç sömürge tarihi konusunda nasıl  davranılacağına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Chebli, burada tarihi  olaylara ilişkin ortak dil kullanılması, Almanya’nın özür dilemesi ve Namibya’nın  bu özrü kabul etmesine yönelik ortak hükümet açıklamasının yapılmasının  hedeflendiğini kaydetti.
 
Chebli, bu hükümet açıklamasının iki ülkenin parlamentolarında  alınacak kararlar için de bir temel oluşturulabileceğini dile getirdi.
 

YORUMLAR 8
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda anlayacaklar...
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip Bey, insanlık ve insaniyet namına yaptıkları ile dünya için esin kaynağıdır. Kıymetini muhalefet adı altında bizde ki yalpalayıcılar ve hakkı teslim etmeyen zavallılar derya içre kiymet bilmezler. Kendileri açısından ne büyük talihsizlikmiş... Allah Reisimizi tüm şerlerden ve şerlilerin şerrinden emin eylesun!..
    Cevapla
  • Pro 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nin oyunları ayağına dolanmaya başladı. Büyük çöküşün ayak sesleri bunlar. Batının kurduğu görkemli saraylarin altındaki toprakta yatan masumlar o sarayı sallıyor. Ne kadar teknolojin olursa olsun, içinizde Allahı bilen var mı? Bknz. Çanakkale 1915 ve niceleri...
    Cevapla
  • herkese 7 yıl önce Şikayet Et
    ALMANYA MÜTTEFİKİ olan türkiyedende özür dilemeli ! !
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    EGER ALMANYA TÜRKİYE İLE MÜTTEFİK oldugunu iddia ediyorsaki(ben buna inanmıyorum) TÜRKİYEYİ karalayıcı ve aşağılayıcı kararları meclisinden çıkarmasın EGER çıkarıyorsada MÜTTEFİK olmadıgımızı açıklasın ! ! HEM müttefiklerini karalayıcı ve aşagılayıcı karar çıkarıcan hemde hiç birşey olmamış gibi türkiyede dolaşıcanBİZ MÜTTEFİĞİZ diyecen ! ! BÖYLE BİR DÜNYA YOK ! ! ALMANYA gerçek dünyaya dönmek zorunda ! !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı
Bisikletle yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarptığı çocuk öldü!