Bosna'da Başbakan Erdoğan'a destek mitingi

Bosna Hersek'in Zenitsa kentinde, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Erdoğan'a, Türkiye'nin barış ve birliğine destek için miting düzenlendi.

Bosna'da Başbakan Erdoğan'a destek mitingi
Bosna'da Başbakan Erdoğan'a destek mitingi
GİRİŞ 14.06.2013 16:10 GÜNCELLEME 14.06.2013 16:10

Bosna Hersek'teki bazı sivil toplum kuruluşlarınca Aliya İzzetbegoviç Meydanı'ndan düzenlenen mitinge katılan Bosnalılar, "Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetinin yanındayız" sloganları attı.

Mitingte, ellerindeki Türkiye-Bosna Hersek bayraklarını coşkuyla dalgalandıran katılımcılar, "Türkiye'de barış, dünyada barış", "İstikrarlı Türkiye, istikrarlı Avrupa", "Türkiye ve Bosna Hersek, sonsuza dek" ve "Türk ulusunun kardeşliği sonsuza dek yaşasın" yazılı dövizler açtı.



Bosna Hersek Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosnalılar'ın, Türk halkının kardeşi olduğunu ve Türkiye'nin her zaman birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşamasını arzu ettiğini belirtti.

Türkiye'ye de son dönemde meydana gelen olayların, Türkiye'yi gelişmişlik yolundan alıkoyamayacağını vurgulayan İmamoviç, "Türkiye, Bosna Hersek'i ve Bosna Hersekliler'i sevdiğini her zaman gösterdi. Biz dostuz. Türkiye'deki son gelişmelerden sonra, Türk ulusunun daha güçlü ve birliktelik içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Bosna Hersek sizin yanınızda" dedi.

Üniversite öğrencisi Yahya Muhansiloviç de Türkiye'deki sokak eylemlerinin, ülkenin imajını zedelediğini, buna en kısa sürede son verilmesini istediklerini söyledi.

Muhansiloviç, "Türkiye'nin, sadece Bosna Hersek'in değil, Somali, Myanmar, Kosova, Filistin gibi bir çok yardıma muhtaç ülkenin umudu olduğu unutulmamalı. Yabancı medya kuruluşları, Türkiye'nin imajını zedeleyecek bu tür olayları dört gözle bekliyordu. Onlara daha fazla malzeme verilmemeli" diye konuştu.

Zenitsa'da yaşayanan Türkiye vatandaşı Salih Utaş ise Bosna halkının, Türkiye'ye verdiği desteğe tanık olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Türkiye'deki protestoların makul bir sebeple başladığını ancak her geçen gün amacından uzaklaştığını belirten Utaş, Türk vatandaşlarının bu tür oyunlara gelmemeleri gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu