Bosna Hersek karlar altında

Soğuk hava ve kar yağışı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da etkili oldu

Bosna Hersek karlar altında
Bosna Hersek karlar altında
GİRİŞ 05.03.2015 14:38 GÜNCELLEME 05.03.2015 14:38

Soğuk hava ve kar yağışı, dün geceden itibaren bazı Balkan ülkelerinde yeniden etkili olmaya başladı. Bosna Hersek'te dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu'ndan alınan bilgiye göre, kar kalınlığı başkent Saraybosna'da 11, Han Piyesak'ta 40, Nevesinye'de 15, Sokolats'ta ise 16 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise kar yağışının etkili olduğu kuzey, doğu ve orta kesimlerde sıfırın altına kadar düştü. Meteoroloji uzmanları, kar yağışının cumartesi gününe kadar devam edeceğini, pazar gününden itibaren ise ülke genelinde yağış beklenmediğini açıkladı. Kar yağışı ve soğuk hava, Sırbistan'ın yüksek kesimlerinde de etkili oldu.

Sancak bölgesindeki Siyenitsa şehrinin yanı sıra Peşter Yaylası, Kopaonik, Crni Vrh ve Zlatibor dağlarında da etkili olan kar yağışının gün içerisinde bazı şehir merkezlerinde de etkisini göstereceği ifade edildi.

Siyenitsa'daki meteoroloji kurumundan alınan bilgiye göre, bölgedeki kar kalındığı 15 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığı da 1 dereceye kadar düştü. Sırbistan genelindeki birçok nehirde bugün ve yarın su seviyesinin artacağı bildirilirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, il ve ilçelerdeki acil yardım ekiplerinin olası taşkınlara karşı hazırlıklı olmaları istendi. Kar yağışı ve soğuk hava Hırvatistan'ın kuzey kesimlerinde de etkili oldu. Hava sıcaklığının yer yer sıfırın altına düştüğü bölgede, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi. Bu arada, kar yağışı nedeniyle bölgedeki kara ulaşımında da bazı aksaklıklar meydana geldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak