Mostar'da 3 cami soyuldu

Bosna Hersek'in güneyinde bulunan tarihi Mostar kentinde, 3 cami soyuldu.

Mostar'da 3 cami soyuldu
Mostar'da 3 cami soyuldu
GİRİŞ 05.01.2012 15:52 GÜNCELLEME 05.01.2012 15:52

Mostar İslam Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Boşnak ve Hırvatların bir arada yaşadığı Mostar kentinde Bosnalı Mücahitler, Lopine Camisi ile tarihi Alibey Lafa Camisi kapılarının 31 Aralık 2011 ile 4 Ocak 2012 tarihleri arasında zorla açıldığı ve içerden teknik ekipman ile hayır için toplanan paraların bulunduğu kasaların çalındığı bildirildi.

Camilere yönelik bu tür girişimlerin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, ''Camilere yönelik yapılan bu çirkin saldırıların hedefinin sadece maddi değerlere ulaşılması olduğunu ümit ediyoruz. Bu çirkin işlerden sorumlu olanların bir an önce bulunması ve cezalandırılması için ilgili makamlara çağrıda bulunuyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Camilere yönelik sıkça yapılan ''hırsızlık ve diğer çeşitli saldırılardan dolayı'' Boşnakların endişeli olduğuna işaret edilen açıklamada, 2011 yılının Aralık ayında, Carine, Luka ve Balinovac olmak üzere Mostar'ın 3 semtindeki camilerin de soyulduğu hatırlatıldı.

Bu arada, önceki gece soyulan tarihi Alibey Lafa Camisi'ne giren hırsız güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülerde, caminin duvarından atlayan ve yere düşen hırsızın, bir süre sonra ayağa kalktıktan sonra, caminin kapısını zorla açarak içeri girdiği görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza