Yeni bir dinazor türü keşfedildi

75 yıl boyunca müzede saklanan fosillerin, daha önce benzerine rastlanmamış yeni bir tür boynuzlu dinozora ait olduğu ortaya çıktı.

Yeni bir dinazor türü keşfedildi
Yeni bir dinazor türü keşfedildi
GİRİŞ 27.11.2014 10:41 GÜNCELLEME 27.11.2014 10:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bath Üniversitesi'nden Nick Longrich ise fosillerin Amerika'nın güneybatısında yaşadığı düşünülen otobur Pentaceratops dinozorlarının farklı bir türüne ait olduğunu keşfetti. Pentacerotops dinozorları, kendilerine benzer boynuzlu otobur Triceratops ailesinden geliyor.

Araştırmanın ayrıntıları Cretaceous Research adlı dergide yayımlandı. "Daha keşfedilmemiş çok dinozor var" Sığır büyüklüğündeki bu yeni tür boynuzlu dinozorun yaklaşık 75 milyon yıl önce yaşadığı belirtildi. Araştırmacı Dr. Longrich, Kanada'daki müzede bulunan koleksiyonda incelediği farklı bir boynuzlu dinozorun da, Kosmoceratops ailesine ait yeni bir tür olduğunu keşfetti. Longrich, "Türlerin çoğunu keşfettiğimizi düşünüyorduk ama görünen o ki, daha keşfedilmemiş çok dinozor var. Dinozor türlerinin sayısı çok yüksek. Biz yalnızca bir kısmına ulaştık" dedi.
Dinozorlar, Kretase Dönemi'nin sonunda Kuzey Amerika'da yaşıyordu. Dr. Longrich, bölgenin kuzeyinde ve güneyinde farklı türler yaşamasına rağmen iki bölge arasında değişim olduğunu söylüyor. Dinozorlar, kıtanın bir bölgesinden diğerine geçiyor ve yeni türler oluşuyordu.

YORUMLAR 3
  • ceyar 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanin yasi 2000 nasil oluyor dinazor bilmem ne din kitaplarinda bir isaret varmi inanmam yalan haber
    Cevapla
  • mehmet aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    dinazor filmlerini seviyorum ama nedense dinazorlara inanamıyorum. çünkü gövde fil gibi kafa timsah gibi. demek ki aynı yerde hem fil, hem timsah, hem de öküz gibi hayvan ölmüş. onların iskeletleri de zamanla aynı hayvanın iskeleti gibi birbirinin içine geçmiş. olay bu.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Evrimsel kalıntıları olmalıydı diyilmi şimdiye kadar, Madem Evrimsel dönüşüm olmuş hani devamı... Yeni bir tür ama yeni keşfediliyor, cımbızla çekip alınıyor gibi ne sonu var ne başı Evrimcilere Duyurulur...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!