Davutoğlu'nun hafızasına kazınan sözler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bir hatırasını anlatarak Seydişehirli bir kadının Gazze hassasiyetini dile getirdi.

Davutoğlu'nun hafızasına kazınan sözler
Davutoğlu'nun hafızasına kazınan sözler
GİRİŞ 30.07.2014 16:56 GÜNCELLEME 30.07.2014 18:03

Davutoğlu, "Biz ailemizden 4 kişiyi kaybettik, ya aynı aileden 28 kişiyi kaybeden Gazzeliler ne yapsın" diyen kadının sözleri için "Bu sözler asla hafızamdan silinmeyecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye sahip çıkmanın en asli görevlerinden olduğunu, bu konuda 24 saat süren bir diplomasi trafiği içinde olduklarını belirterek, "Gazze huzura ulaşana kadar, Gazzeli bebekler annesinin kucağında rahat bir uyku uyuyana kadar, Gazzeliler onurlu bir şekilde istiklaline kavuşana kadar Türkiye'nin Gazze'ye ve Filistin'e verdiği destek sürecek"dedi.

Davutoğlu, bayramlaşma programları kapsamında Konya'nın Akşehir ilçesinde, vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Davutoğlu, günlerdir Gazzeyle ilgili yoğun temas halinde olduklarını belirtti.

Gazze halkının çok ciddi bir mücadele verdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

" Gazze halkı onurludur.Gazze halkı en zor şartlarda da kendi istikbalini, izzetini korumayı bilmiştir. Türk halkı da her zaman Gazzelilerin yanında oldu. Hani birileri İsrail saldırıları Gazze'de başladığında dönüp sırf dış politikamızı eleştirmek, sırf Başbakanımıza saldırabilmek adına; 'Türkiye bu olaylara niye müdahil oluyor, niye taraf oluyor?' demişlerdi ya, işte onlardan birisi Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, diğeri de güya Türkiye'de iktidara aday olma iddiasındaki ana muhalefet partisi ve diğer partiler. Hanımıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle bu millet, bu bayramı 'Gazze' diye geçirdi. Duasında ağladı, rüyasında Gazze'yi gördü."

Hafızasından hiç silinmeyecek bir hatırayı aktarmak istediğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Seydişehir'de bir aileden su kanalına düşme dolayısıyla 4 kardeşimizi kaybettik. Ben onu yakından takip etmiştim. Girdik, kahraman vakur bir anne. Düşünün öyle bir anne ki; eşini kaybetmiş, iki oğlunu kaybetmiş, kayınbiraderini kaybetmiş ve tek başına kalmış, Allah'a tevekkül ediyor. Gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüş. Şunu dedi, "Sayın Bakanım biz ailemizden 4 kişiyi kaybettik. Halimizi görüyorsunuz. Ya aynı aileden 28 kişiyi kaybeden Gazzeliler ne yapsın" diyerek kendi acısından çok Gazzelilerin acısını düşünüyor. İşte Türk insanı bu. Acısını yüreğine gömer ama dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkar. "

Davutoğlu, Türkiye'deki seçimleri bütün dünyanın da takip ettiğini dile getirerek, herkesin "Türkiye'de ne olacak" diye merakla sorduğunu, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirdi.

"Gazze'ye sahip çıkmak en asli görevimizdir"

AK Parti iktidara geldiğinde Ankara'da 84 büyükelçilik olduğunu, bu rakamın bugün 117'e çıktığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi.

"Niçin geliyor bu büyükelçilikler Türkiye'ye? Bu devletler biliyor ki; Ankara'ya büyükelçi gönderdiklerinde sadece Ankara'yı değil, Ortadoğu'yu, Balkanları, Kafkasları, Orta Asyayı, Karadenizi, Akdenizi, Körfezi de takip edebilirler. Çünkü tarihin ritmi Ankara'da atıyor. Herkes biliyor ki; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ankara'dan bir ses verdiğinde Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da kulaklar kabarır ve herkes bu sesi duyar. Onun için son 12 yıl içinde Türkiye, diplomasinin merkezi haline geldi. Gazze'ye sahip çıkmak en asli görevimizdir. 24 saat süren bir diplomasi trafiği içindeyiz. Gazze huzura ulaşana kadar, Gazzeli bebekler annesinin kucağında rahat bir uyku uyuyana kadar, Gazzeliler onurlu bir şekilde istiklaline kavuşana kadar Türkiye'nin Gazze'ye ve Filistin'e verdiği destek sürecek."

'One minute' sözü Türkiye'nin simgesi

Davutoğlu, 'One minute' sözünün artık Türkiye'nin simgesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de birileri, 'İsrail hadlerini bildirir, İsrail Erdoğan'a artık gün yüzü göstermez, Hükümeti devirir' diye Türkiye'de yayın yaparken, İstanbul'a yüzbinler eşliğinde geldiğinde, Başbakanımızın söylediği söz önemlidir. 'Bundan sonra biz şu veya bu ülkeye 'ne düşünüyor' diye davranmayacağız. Başka ülkeler, 'Türkiye Cumhuriyeti ne düşünüyor' diye düşünecekler" diye konuştu.

Gazze'de çocuklara 'Tayyip' ismi

"Keşke mümkün olsa da bugün bizi eleştirenler Gazze sokaklarında bir gezseler" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Şunu görecekler; Gazze sokaklarının her birinde bir Filistin bayrağı, bir de ayyıldızlı Türk bayrağı var. Ben gittim ve gördüm. O kadar çok evde Tayyip ismi var ki..Sayın Başbakanımıza saygı çerçevesinde bu dönemde doğan çocuklarına Tayyip ismini veriyorlar" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!