Bozkır: Türkiye'nin yumruğu ağır olur

AB Bakanı Bozkır, 1915 olaylarının 100. yılında Türkiye ve dünya barışına zarar verecek bir gelişme yaşanmamasını dilediklerini söyledi.

Bozkır: Türkiye'nin yumruğu ağır olur
Bozkır: Türkiye'nin yumruğu ağır olur
GİRİŞ 28.10.2014 20:28 GÜNCELLEME 28.10.2014 20:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bozkır, "Türkiye ağır sıklet boksörüdür. Böyle ufak darbelerle yıkılacak bir konumda değildir. Ağır sıklet boksörünün de yumruğu ağır olur." dedi.

Volkan Bozkır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Fransa'ya yapacağı ziyaret öncesinde Paris'te temaslarda bulundu. Bozkır, Fransa’nın Avrupa İşleri’nden Sorumlu Bakanı Harlem Desir ve Fransa Senatosu AB Komisyonu Başkanı Jean Bizet ile görüştü. Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu’na hitap eden Bozkır, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2015 yılının sözde Ermeni soykırımı iddialarının yıl dönümü olduğunun hatırlatılması üzerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin soykırım iddiaları konusunda tutumunun belli olduğunu, 1915 yılında cereyan etmiş olaylarla ilgili olarak kararın siyasetçiler tarafından verilmemesini arzu ettiğini söyledi. Türkiye'nin tarihçiler tarafından oluşturulan komisyon teklifini daha önce sunduğunu hatırlatan Bozkır, "Eğer bu komisyon çalışmaları sonunda, Türkiye'deki arşivlere bakıp, Ermenistan'daki, Şikago, Boston'daki arşivlere bakıp böyle bir karar verirse bunu kabul edeceğimizi biz daha önce söyledik. Bu komisyon bir türlü kurulamıyor. Çünkü bunun sonucunda ne çıkacağını bildikleri için bu komisyon kurulamıyor." dedi. 

Türkiye'nin tarihinde utanılacak hiçbir bölümün olmadığını aktaran Bozkır, "Buna inanan kişiler, ulus olarak bu konuyu tarihçilerin çözeceğine inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Türkiye'ye, dünya barışına zarar verecek bir gelişmeyle devam etmez." dedi. 

Avrupa'da sık sık Kobani sorusuna muhatap olduğunu belirten Bozkır, Irak'ın yarısından fazlasının IŞİD işgali altındayken sadece Kobani'yi görüşmenin yanlış olduğunu söyledi. Kobani'nin bataklıktaki sadece bir sivrisinek olduğunu hatırlatan Bozkır, Türkiye'nin bu konuda ne düşündüğünün giderek anlaşılmaya başlandığını kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba! daha nekadar duyacagiz bu laflari! Siz esaz yüce rabbimin yumrugunu düsünün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir