AK Parti başkan yardımcısına çirkin saldırı!

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, Strasbourg Havalimanı'nda Fransız polisinin çirkin muamelesine maruz kaldı.

AK Parti başkan yardımcısına çirkin saldırı!
AK Parti başkan yardımcısına çirkin saldırı!
GİRİŞ 11.03.2015 00:02 GÜNCELLEME 11.03.2015 00:04
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

AB Strazburg Parlamentosunda Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle program düzenleyen UNISONS derneğinin programına katılmak için Brüksel’den Strazburg’a uçan AK Parti Brüksel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin Brussels Airlines’ın 17:15 uçuşu öncesi Strazburg havalimanında güvenlik görevlileri ve polis tarafından çirkin muameleye maruz kaldı.

ÜZERİNİ ÇIKARMASI İSTENDİ!

Güvenlik kontrollerinden geçmek üzere kontrollerin olduğu bölüme giden Asiye Bilgin tüm eşyalarını güvenlik bandına koydu. Güvenlik görevlisi kadın tarafından ince ceketini de çıkarması gerektiği kendisine söylendi. Asiye Bilgin altındakinin kolsuz olduğunu söylemesinin ardından güvenlik görevlisi kadın, Asiye Hanımı kenara çekerek bekletmeye başladı.

KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ!

Gelen erkek polis memuru yüksek sesle Asiye Bilgine üzerini çıkarması gerektiğini söyledi. Asiye Bilgin üzerini ancak kabinde çıkarabileceğini herkesin ortasında Müslüman bir kadın olarak çıkaramayacağını söyledi. Polis diretince bu ‘yaptığınız din özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı’ demesine rağmen bir polis memuru daha gelerek burası Strazburg ve burada kabin yok, çıkaracaksınız diye bağırdı. Uçağı kaçıracağını bildirerek uygun bir yerde üzerini çıkarabileceğini söylemesine rağmen tüm teklifler duyulmazdan gelindi. Tüm bu konuşmalar aynı uçakta uçacak olan parlamenterlerin gözünün önünde olmasına rağmen kimse müdahale etmedi.

"HİÇ BU KADAR AŞAĞILANMAMIŞTIM"

‘31 yıldır Avrupa’da yaşıyorum, bir çok çeşit ayrımcılığa maruz kalmama rağmen bu denli aşağılanmadım’ diyen Asiye Bilgin bir an önce o ülkeden çıkmak için ceketi çıkarıp kontrolden geçtiğini söyledi. Strazburg havalimanına kabin yapılması noktasında olayı yargıya taşıyacağını bildiren Bilgin, tüm Müslüman kadınlar, özellikle başörtülü kadınlar tüm evrensel değerlere aykırı olarak, insanlık dışı muamele görebiliyor. Ve bu muamele Türkiye’ye sözde insanlık ve özgürlük dersi vermeye kalkanların gözü önünde oluyor. Avrupa’da korkunç bir değerler yozlaşması mevcut. Avrupalı Müslümanlar Avrupa’da ikinci sınıf muamelesi görmekteler. ABD’de siyahîlerin uğradığı muameleyi Avrupa’da Müslümanlar yaşamakta.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • fetullahçiler 9 yıl önce Şikayet Et
    70 senetöre verin 70 dilekçe bitsin bu işler
    Cevapla
  • seval yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    bayanlara karşı koruyucu ve kollayıcı olunmalı
    Cevapla
  • seval yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    bayanlara kibar davranılmalı
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz sustukca daha neler gelecek basimiza allah muhafaza
    Cevapla
  • N.Dogan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan Hocam ne diyordu ayıdan post gavurdan dost olmaz diyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı