Sisi'den özür yalanıyla neyin peşindeler?

“Erdoğan Sisi’den özür diledi” diye bir yalan attılar ortaya.

Sisi'den özür yalanıyla neyin peşindeler?
Sisi'den özür yalanıyla neyin peşindeler?
GİRİŞ 23.03.2015 08:06 GÜNCELLEME 23.03.2015 08:06
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın yazısı

Hadi gazeteciliği geçtim, Ortadoğu’yu az çok bilen biri bile böyle bir şeyin teknik olarak mümkün olmadığını bilir. Peki o halde neden böyle bir yalan ortaya attılar, Paralel yapı Sisi üzerinden ne planlıyor?

Zaman gazetesi Fuat Avni referansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisi’den özür dilediğini iddia eden bir haber yayınladı.

Erdoğan 3 hafta önce Suudi Arabistan’daydı, 3 günlük ziyaret sırasında, Sisi de Riyad’da bulunuyordu. İşte o ziyaretin ayrıntılarını! yazmış Fuat Avni, Zaman gazetesi de hemen yayınlamış.

Erdoğan, Kral Selman’dan ricacı olarak, Sisi’yle buluşup, Sisi’den özür dilemiş.

İddiadan öte direk yalan aslında. Neden mi?

1-Madem doğru o halde bunu duyurmak için neden 3 hafta beklediniz? Erdoğan’ın Riyad ziyareti 1 Mart’taydı, oysa önceki gün Fuat Avni sanki yeniymiş gibi söyledi siz de o haberi yayınladınız.

2-Madem doğru bunu sizden önce Mısır medyası yayınlardı. Mısır’da 3 Temmuz 2013’ten itibaren Sisi’ye biat etmeyen bir tek gazete ya da televizyon kalmadı. Erdoğan, Sisi’den özür dilemiş olsa Mısır’daki darbeciler Tahrir’de def çalıp, oynar, bunu dünyaya duyururdu.

3-Doğru olamaz çünkü Erdoğan, Riyad’a kendi talebiyle değil bizzat Kral’ın davetiyle gitti, üstelik program günler öncesinden belliydi. Sisi’nin Riyad ziyareti ise gitmeden 2 gün önce 27 Şubat’ta belli oldu.

4-Doğru olamaz çünkü Kral Selman’ın Sisi’yi çağırmasının nedeni bambaşkaydı.

5-Doğru olamaz çünkü Kral Selman, Sisi’den bir hayli rahatsız. Erdoğan’a ise ciddi anlamda ihtiyacı var. Bu benim yorumum değil bütün Arap dünyası Kral Abdullah’ın ölümünden beri yani 22 Ocak’tan itibaren bunu konuşuyor.

6-Doğru olamaz çünkü Kral Selman’a göbekten bağlı olan Sisi, Erdoğan değil. Kral Selman da vefat eden abisine oranla Sisi’ye daha mesafeli. Ortadoğu medyası yeni dönemde Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileriyle ilgili çarşaf çarşaf haberler yayınladı, hiç mi birini okumadınız da bu süreci çarptırmaya çalışıyorsunuz.

7-Doğru olamaz çünkü bakmayın siz geçen haftaki Şarm el Şeyh toplantısına, Sisi gerçekten zor durumda. Şu an Batı ve Batı destekli Körfez ülkeleri, Sisi’ye son bir şans vermiş durumda. Elbette bu ülkelerin Mısır politikası değişecek demiyorum ama Sisi’yi değiştirme ihtimalleri hep açık. Yani Mısır’da darbe süreci devam eder Batı bu anlamda İsrail ile birlikte Süveyş dahil bir çok projeye girişti, tüm bunlar riske atılamaz o nedenle Mısır’da darbe anlayışı değişmez ama Sisi gidebilir yerine bir başka askerle devam edilir.

Bu kadar yeter mi? Böyle saçma sapan iddiayı yazan bir müfteri ve onu gazete sayfalarına taşıyan gazeteciler, bir de basın özgürlüğünden bahsediyorsunuz.

Aslında dönüp bakılmayacak derecede değersiz bir yalan. Ama bunların asıl amacı farklı. Yoksa Türkiye’de de Arap dünyasında da buna inanan yok. Çamur at izi kalsın, belki inanan çıkar.

Gelelim meselenin özüne. Böyle bir yalanı ortaya atarak sanki gönüllerinden geçeni söylemişler gibi geldi bana.

Bu paralel yapı, Mısır’daki darbeye, darbe sürecindeki katliamlara hep sessiz kaldı, üstelik darbeye darbe dedi diye Erdoğan’ı eleştirdi. Şimdi özür yalanıyla neye hizmet ediyorlar?

Yoksa Müslüman coğrafyasını İsrail’e peşkeş çeken Sisi’nin yeni Süveyş Kanalı ile Sina Yarımadasını İsrail için yol geçen hanı yapıp, Türkiye’yi by-pass etme planına mı alet oluyorlar?

Taha Dağlı-Haber7
tahadagli@gmail.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • mguneyli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan konusmayi kendine dustur edinmis bu guruh raydan cikmis istikameti kaybolmus. Konusmaya bile degmez.
    Cevapla
  • Tespit 9 yıl önce Şikayet Et
    fuat avni diyorsa dogrudur...
    Cevapla
  • asım 9 yıl önce Şikayet Et
    malesef sisi zor durumda olsa körfez ülkeleri 12milyar dolar yeni başkent için kredi vermez amerika tanımazdı..yazarımız uyuyor
    Cevapla
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    özür dilermiş... ya israil denen dünya belasına kafa tutan ve halada tutan bir lider, nasıl başa geçtiği bilinen bir darbeciden mi özür diler...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdülfettah El Sisi senki İNGİLTERE, İRAN, İSRAİL ve HAÇLILAR ile birlik olup Mısırın Seçilmiş İlk Devlet Başkanı Muhammed Mursiye darbe yaparak ve Müslümanları katlederek göreve gelmiş ESMANIN KATİLİ haçlıların kuklası darbeci bir piyonsun! Bizim Liderimiz ise Osmanlı Cihan Devletinin İlk HALİFESİ Cennet Mekan Yavuz Sultan Selim Hanın fethettiği KUDÜSÜN İLK KIBLEMİZ MESCİDİ AKSANIN BEKÇİSİ, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Torunu Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı, Evladı Osmanlı, Yeni ve Tam Bağımsız Kudretli Büyük Süper Güç Yeni Türkiyenin Seçilmiş İlk Devlet Başkanı, Uzun Adam Evladı Osmanlı Recep Tayyip Erdoğan! Bırak SİSİDEN özür dilemeyi el bile sıkışmaz !
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    işte yine geldi miting meydanı çığırtkanı
    Cevapla
  • Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yorumu beğenmeyen ölsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir