Çin'den Türkiye'ye şok suçlama!

Çin, Türk diplomatları ülke dışına kaçmaya çalışan Müslüman Uygurlara sahte pasaport sağlamakla suçladı.

Çin'den Türkiye'ye şok suçlama!
Çin'den Türkiye'ye şok suçlama!
GİRİŞ 13.07.2015 16:45 GÜNCELLEME 13.07.2015 16:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çin, ülke dışına kaçan Müslüman Uygurların Suriye ve Irak'taki cihadçı gruplarda "ölüm fedaisi" olmaya gittiklerini ileri sürdü.

Suçlamalar. Geçtiğimiz hafta Tayland'da orman kamplarından alınan Uygurların zorla Çin'e geri gönderilmesinin Türkiye'de protestoları tetiklemesinin ardından geldi.

Çin, Uygurların ülke dışındaki radikal gruplara katılmak için kaçtıklarını iddia ediyor ve buna örnek olarak da geçtiğimiz yıl Çin ile Vietnam arasındaki sınırı geçmeye çalışan bir grup Uygurun bir tren istasyonuna düzenledikleri bıçaklı saldırıyı gösteriyor.

Çin'in Kamu Güvenliği Suç Araştırma Dairesi Bölüm Başkanı Tong Bişan, Kuala Lumpur'daki Türk diplomatları Uygurlara belge sağlamakla suçladı.

Bişan, bu suçlamayı hafta sonunda sadece birkaç yabancı gazetecinin davet edildiği basın toplantısında yaptı.

Birkaç ay önce de Çin polisi Şanghay'da ülkeden kaçırmaya çalışan Uygurlara Türk belgesi sağladıkları gerekçesiyle çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Tong, Uygurların Türkiye'ye gittikten sonra burada radikal gruplara satıldığını iddia etti.

Tong, "Belli yerel güçler tarafından çok kolay bir şekilde kontrol ediliyorlar. Gençleri örgütlüyorlar, beyinlerini yıkıyorlar ve cepheye savaşmaya gönderiyorlar. Onlar ölüm fedaisi" dedi.

YORUMLAR 15
  • nacrea 8 yıl önce Şikayet Et
    türk dünyası birleşsin çine yeni bir sed inşa ettirelim
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    yav kurun türk devletlerini budurumdan nekadar kötü olabilirki demi yapinn ticaretinizide kurunn bankanizidaa nerde fakir fukara varsa yapina bi isteeee bugun bu temmelr atilsa 10 senede kocaman birlesik devlet oalrak cikarizzzzz allahinda yardimiylaaa kendi aramizda ticaret yapsak kimseye ihtiyacimiz kalmazzz
    Cevapla
  • seki 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kadar kalleş çıktın.. bu türk devletlerinin birleşmesine sebep olacak ,çin yine açlıktan kurbağa yılan yemeye başlayacak inş.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacaktı sizin kucanızamı atacaktık
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de çini suçlasın neden sahte pasaport almak zorunda kalıyorlar neyden kaçıyorlar yada siz niye vermiyorsunuzda bu yol seçiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma