Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü
Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü
GİRİŞ 24.11.2015 23:38 GÜNCELLEME 25.11.2015 00:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Görüşmede Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alındı. ABD Başkanı Obama, Türkiye'nin ulusal egemenliğini savunma hakkının ABD ve NATO tarafından desteklendiğini ifade etti. 

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtti. İki lider, Suriye'de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere DAEŞ'e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etti. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 12
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Şeytan Abd tarafından pis bir maceraya itilmek istiyor.Eğer klavuzunuz abd olursa kaybedersiniz.
    Cevapla
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumcuların neredeyse hepsi Abd nin ipi ile kuyuya inilmez derken Bizimkiler bunları bilmez mi görmez mi anlamış değilim ;)
    Cevapla
  • üsame 1500 ladin 8 yıl önce Şikayet Et
    güzelde şu nato ne zaman bizi savunacak 20 yıldır bize sataşanlara 2 tane uçak bile kaldırmadı lafa gelince müttefik türkiyeye yapılan bize yapılmış sayılır lafından başka hiçbir faydaları yoook ey nato gidin başka ülkeleri kandırın biz doyduk
    Cevapla
  • anadolubeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama güvenilmemesi gerektiğini Devlet adamlarımız biliyordur herhalde. Keşke zamanında Nato'dan çıkıp komşularımızla iyi diyalog içerisine girseydik. Amerikalıya asla güvenilmez. Rus'a da güvenilmez, Rus'ta ticaret ahlakı yoktur, özellikle de doğalgaz konusunda bizi sıkıntıya sokabilir ancak komşumuz. Mekik diplomasisi ile bu konunun çözülmesi gerekir. Sonuçları iyi olur inşallah.
    Cevapla
  • diriliş 8 yıl önce Şikayet Et
    amirikan a güven olmaz nato ya da güven olmaz. şunu belirmekte fayda var. eğer savunma sanayiniz güçlü değilse bu bedeli ağır ödersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak