Türkiye'den Libya atağı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Libya'ya gerçekleştireceği ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki siyasi bağların güçlendirilmesi bekleniyor.

Türkiye'den Libya atağı
Türkiye'den Libya atağı
GİRİŞ 30.05.2016 10:41 GÜNCELLEME 30.05.2016 10:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son yıllarda savaşlar, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik krizlerle anılan bir ülke haline gelen Libya'da geçiş hükümeti döneminde yeşeren umutların kalıcı olması için çabalar devam ediyor. Libya'ya geçiş sürecinde Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğuna dikkati çeken diplomatik kaynaklar, büyükelçiliğin yeniden faaliyete geçmesi ve insani yardımların artırılması gibi konuların öncelikli olduğunu vurguladı.

2011 yılında yaşanan Şubat devriminden bu yana siyasi gruplar ve rakip askeri yapıların mücadelesine sahne olan Libya'da BM nezdinde başlatılan yeni sürecin somut adımları atılmaya devam ediyor. Türkiye'nin başta Dışişleri Bakanlığı nezdinde olmak üzere gerek devlet kurumları gerek özel sektör temsilcileri gerekse de yardım kuruluşları vasıtasıyla Libya'ya verdiği destekler yeni dönemde de artarak devam edecek.

Türkiye'nin desteği vurgulanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çeşitli temaslarda bulunmak üzere Libya'ya gerçekleştireceği ziyarette, Türkiye'nin Libya'daki Başkanlık Konseyi'ne tam desteğini bir kez daha vurgulaması bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    AB libyaya yardım diye oraya gidip petrolü devşirmeyi tasarlıyorlar, gözünü aç Türkiye !
    Cevapla
  • aziz kuş 7 yıl önce Şikayet Et
    1. türkiye libya konusunda çok geç kaldı 2. trablus büyükelçiliği çoktan açılmalıyd afganistan ve somali gibi yerler daha karışık ve tehlikeli olduğu halde buralarda açıkken trablusun iki yıldır kapalı olması anlaşılamaz 3. acilen mısrata konsolosluğu değiştirilmeli aktif biri atanmalı şimdikinden ordaki türklerde libyalılarda memnun değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza