Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki: Kuvvetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, 28 Ocak 1982 tarihinde Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı hain bir saldırıyla katleden terörist Hampig Sasunyan'ın tahliyesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki: Kuvvetle kınıyoruz
Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki: Kuvvetle kınıyoruz
GİRİŞ 15.12.2016 15:14 GÜNCELLEME 15.12.2016 15:21
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 28 Ocak 1982 tarihinde Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı hain bir saldırıyla katleden terörist Hampig Sasunyan’ın tahliye talebinin, 14 Aralık 2016 tarihinde Kaliforniya’da gerçekleşen şartlı tahliye duruşmasında kabul edildiğinin esefle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Kaliforniya Valisinin onayına bağlı olarak hayata geçecek olan ve temyize açık bulunan bu kararı kuvvetle kınıyor ve reddediyoruz. Evrensel adalet ilkeleri yerine, yerel siyasi dinamiklere dayalı olarak alınmış bu talihsiz karar, adil olmadığı gibi, teröre karşı mücadele ve işbirliği ruhuyla da bağdaşmamaktadır. Yapılan bu yanlışın, karar kesinleşmeden önce düzeltilmesi için ABD makamlarının bu karara karşı çıkması ve Sasunyan’ın tahliyesinin engellenmesi haklı beklentimizdir. Nitekim, zamanında yapılan yargılama, Sasunyan’ın planlı ve bilinçli şekilde hareket ederek, yalnızca Türk olması nedeniyle Başkonsolosumuz Arıkan’ı soğukkanlılıkla öldürdüğünü kesin olarak ortaya koymuştur. Sasunyan mahkumiyeti süresince, işlediği suçtan dolayı hiçbir pişmanlık emaresi göstermediği gibi, onu bu terör suçuna sürükleyen çarpık ideolojiyi yüceltmeye devam etmiştir."

 Açıklama şöyle devam etti:

 "Terörist Sasunyan’ın salıverilmesinin, başta şehit diplomatımızın ailesi olmak üzere, ülkemizin tüm fertlerini bir kez daha derinden yaralayacağı ve ayrıca infial doğuracağı aşikardır. Başkonsolos Arıkan, yalnızca kendisini değil, aslen görevlerini fedakarca yürütmeye çalışan tüm diplomatlarımızı hedef alan terörist bir zihniyetin kurbanı olmuştur. Benzer kayıplar yaşamış olan ve teröre karşı mücadelede işbirliği yaptığımız ilgili ABD makamlarının konunun ciddiyeti ve hassasiyeti ile bu kararın kesinleşmesinin tam olarak ne anlama geleceğini layıkıyla değerlendirmeleri gerekmektedir. Bu vesileyle, şehit diplomatımız Kemal Arıkan ve terör kurbanı tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    KISAS gerekli...
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    ayni olayi kendilerine yapilmis olsaydi cookdan idam ederlerdi
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bürokratımızı Şehid eden katili o gün bize verselerdi (sene 82 diyor) yok iyi hal yok şu yok bu genel af filan kuşa çevirir 5 seneye çıkarırlardı maalesef. İyi ki de vermemişler yine iyi yatmış 34 sene.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce bilgi, sonra fikir sahibi ol. Sıralamayı karıştırma. O dönemde Kenan Evren baştaydı. O 7 Ağustos 1982 Esenboğa Havalimanı saldırısında bulunan Asala köpeklerine ne yaptıysa (Levon Ekmekçiyan) onu bunada yapardı herhalde. Gerçek milli ile çakma milli arasında uçurum kadar fark var.
    Cevapla
  • ozcan aktas 7 yıl önce Şikayet Et
    ben şunu söylüyorum daha öncede söyledim eğer rusyaya yada Amerika ya böyle bisey yapılsaydı o herifi ne yapar eder çoktan vururlardı istihbarat masada mı çalışıyor mu memlekette indirin olduğu yerde bitirim işi biz yapmadık diyin bitsin köpeklerin bu gövde gösterisi gorsunlerki nereye giderse öldürüleceğini anlasinlar
    Cevapla
  • Ulu Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın çoğu eyaletinde öldürmenin cezası ya idam ya ömür boyu hapsitir. bu ermeni bir abd polisini öldürse yin de bugün serbest bırakılır mıydı? yazıklar olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap