Ankara teklife sıcak bakıyor!

İstanbul’a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Ankara teklife sıcak bakıyor!
Ankara teklife sıcak bakıyor!
GİRİŞ 27.02.2017 07:19 GÜNCELLEME 27.02.2017 07:21
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gündemde, Suriye’de Kürtlerin yoğun olduğu bölgelere “Rojava Peşmergeleri” olarak tanımlanan Suriyeli Kürt savaşçıların konuşlandırılması planı var. 

PEŞMERGELERİN GEÇİŞİ

Gündemde Suriye’de Kürtlerin yoğun olduğu bölgelere “Rojava Peşmergeleri” olarak tanımlanan Suriyeli Kürt savaşçıların konuşlandırılması planı var.

Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS), Barzani ve Türkiye’nin yardımıyla Rojava Peşmerge gücünü oluşturdu. Ancak, yaklaşık 7 bin kişilik olduğu belirtilen Rojava Peşmergeleri, PYD’nin izin vermemesi nedeniyle Suriye’ye geçemedi.

ABD’nin de YPG’yle çatışmaları endişesi nedeniyle bu savaşçıların Suriye’ye konuşlanmasına henüz destek vermediği belirtiliyor. Rojava Peşmergelerinin Suriye’ye hangi statüde döneceğine ilişkin geçtiğimiz günlerde YPG ve IKYB yetkililerinin katılımıyla toplantılar yapıldı. Hürriyet’e bilgi veren Türk yetkililer, Ankara’nın plana sıcak baktığını belirtiyor.

KERKÜK PETROLLERİ

Ziyaret, Bağdat ve Tahran’ın statüsü hâlâ tartışmalı olan Kerkük petrollerinin İran üzerinden dünyaya pazarlanmasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzalamasının ardından gerçekleşiyor. Irak Petrol Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, anlaşmaya göre, Kerkük’ten çıkan ham petrolü İran üzerinden taşıyacak bir boru hattının olası inşası gözden geçirilecek. Boru hattı inşa edilirse, IKBY topraklarından da geçmesi gerekecek. İran’ın boru hattını Kuzey Irak’ta Sincar bölgesinden geçirmek istediği, ülkedeki Şii ağırlıklı Haşdi Şabi milislerinin de bu bölgeye konuşlandığı belirtiliyor. 

 

YORUMLAR 22
  • konya 42 cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir cinli amerikan vatandaşı oluyor iltica ediyor diyor burda türkiyede iltica kimvar onlarder kürtler yerlileridir kimden bahis ediyon feritciğim senin gibi ordan burdan gelen desin tabiki
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Burnumuzda devlet kuruyorlar hemde bize yuttura yuttura.o kötü bu daha az kötü yoluyla milleti uyutarak devlet kuruyorlar.bize rağmen ırakın kuzeyinde bir oluşum kurdular şimdi bu oluşumun taşeronu pkk ile kuzey suriyeyide buraya katmaya çalışıyorlar.buna büyük orta doğu projesi deniyor.barzani ne zaman ciddi olarak pkk ile savaştı.hatta geçmişte bize verdiği destekin ne olduğunu biliyoruz.
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin gitmediğin yer senin değildir.son 50 yılda musulda,vanda diğer doğu illerinde yerel türk ahali(10 yıl doğuda yaşadım) terör tehdidi,yaşam zorluğu vs derken büyük şehirlere göçtü.Tersine göçün ciddi şekilde ele alınması lazım 15 milyonluk istanbulumuz var.Nohut,mercimek,buğday,,saman ithal ediyoruz ve türkiye içi bölgesel etnik farklılıklar ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • Ferit 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Çinli amerikan vatandaşı olunca ben amerikan vatandaşıyım diyebiliyor, adam besbelli çekik gözlü, ancak amerikan vatandaşıyım, amerikalıyım diyebiliyor, Boşver rumuzlu vatandaş, sen kimsin
    Cevapla
  • Boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl doğuda yaşamışsın ama hala yerel türk ahali diyorsun.
    Cevapla
  • SSem 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hamleler. Olmadı bu sefer reis.
    Cevapla
  • Alp44 7 yıl önce Şikayet Et
    Irakta Türkmenler eritildi Hakları elinden alındı Kadim Türk Yurtları elden çıktı Barzani babasının hayrına bize gelmiyor ben bu adama ayrıca isinamiyom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak