Kosova karıştı!

Kosova'nın başkenti Priştine'de, Kendin Karar Al Hareketi'nin çağrısı üzerine düzenlenen protestoda polis ile eylemciler birbirine girdi.

Kosova karıştı!
Kosova karıştı!
GİRİŞ 27.01.2015 18:33 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kosovalı annelere 'Vahşi' diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç'in hala görevden alınmayışını protesto eden Vetvendosye Hareketi üyeleri, Kosova'nın Başkenti Priştine'de bulunan Başbakanlık binası önünde gösteri yapmak isteyince polis müdahalede bulundu.

Göstericilerin taş yağmuruna polis de biber gazı ile müdahale etti. Çıkan çatışmada 52’si polis olmak üzere 110 kişi yaralandı. Polis Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti’yi ve bazı eylemciler dahil 27 kişiyi gözaltına aldı.

Saat 12.00 sıralarında Vetvendosye Hareketinin düzenlendiği protestolar sakin başladı. 10 bin kişinin hazır bulunduğu protestolarda, AAK partisi milletvekili Donika Kaday Buyupi konuşmaya başladığı anda, Kosova polisi başbakanlık binası önünde toplanan ve barikatları aşmaya çalışan göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya başladı. Polis zırhlı araçlarla protesto edenlere müdahale etti. Kosova Polisi plastik mermi de kullanmaya başladı. Sakin başlayan protestolar çatışmaya dönüştü ve olaylar Priştine geneline yayıldı.


Gazdan ve plastik mermilerden kaçan göstericiler Zahir Payaziti Meydanı’na doğru kaçmaya başladı. Polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı gösterilerde müdahale devam ediyor. Polis Zahir Payaziti Meydanı’nda göstericileri basınçlı su, gaz ve plastik mermilerle ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Göstericiler polise taş ve soplarla saldırıyor.

Bugünkü protestolarda yaralanan Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti, Kosova Polisinin müdahalesini ve plastik mermi kullanmasını kınayarak, Kosova Hükümetinin, Sırp yanlısı bir hükümet olduğunu ileri sürdü. Kurti, protestoların yalınız Priştine’de kalmayıp Kosova geneline yayılacağını belirtti.

Priştine'de cumartesi günü düzenlenen protestoda da arbede yaşanmış, çıkan olaylarda 19'u polis 23 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 3
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    NE BAGIMSIZ ENPERYALISLER PARCALAYIP DAHA IYI KONTROL EDE BILIYORLR !!!!
    Cevapla
  • biçare 9 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi için her yer Kosova..
    Cevapla
  • hasan dinler 9 yıl önce Şikayet Et
    Toprakları bağımsız oldu ama yöneticileri halen batının sürüngenleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?