Canlı yayında küstah Türkiye çıkışı

Fransanın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy katıldığı canlı yayında Türkiye hakkında küstah sözler sarf etti.

Canlı yayında küstah Türkiye çıkışı
Canlı yayında küstah Türkiye çıkışı
GİRİŞ 18.11.2016 10:50 GÜNCELLEME 18.11.2016 10:52
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Fransa'da 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı olmak için yarışan 7 siyasetçi, 20 Kasım'daki ilk tur öncesi televizyon tartışmasında son kozlarını paylaştı.

Anketlerde önde görünen eski Başbakan Alain Juppe, "Çok eskiden de söyledim, Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) ait değil. Türkiye'de şu an rejimin değişiyor olması Türkiye'nin AB üyeliğini daha da olanaksız kılıyor" dedi.

Birlik'in Türkiye ile müzakereleri sürdürmesi gerektiğini savunan Juppe, "Elbette Türkiye'deki rejim bizim istediğimiz demokratik bir yöne doğru evrilmiyor ama ilişkilerimizi sürdürmemiz gereken büyük ve komşu bir ülke" önerisini dile getirdi.
 
Eski başbakan ve dışişleri bakanı, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında mart ayında imzalanan mülteci anlaşmasına da karşı olduğunu de dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı olduğu 2007-2012 arasında Türkiye'ye üyelik yerine 'imtiyazlı ortaklık' verilmesini savunan Sarkozy de tv tartışmasına Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili aynı tavrı sergiledi, "Artık bunlara bir son vermenin zamanı geldi. Türkiye AB'ye ait değil" diye konuştu.
 
Eski Cumhurbaşkanı 7 Ekim'de yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye yerinin artık Asya olduğunu söylemenin zamanı belki geldi. Ben AB fikrine bağlı biriyim AB'den çıkmayı hiçbir zaman düşünmedim ancak AB de pek iyi çalışmıyor" demişti.
 

YORUMLAR 67
  • Amo 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde merakli degiliz senden büyük abilerine aynisi ilet
    Cevapla
  • tenbih 7 yıl önce Şikayet Et
    AB zavalli aşağilik bir olusumdur. Turkiyenin oraya ait olmadigini soylemek niye kustahlik oluyor!
    Cevapla
  • MuslumanTurk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim zaten biz avrupaliyiz diye bi iddiamiz olmamali evet biz asyaliyiz.medeniyet sadece avrupadan ibaret degil.nasil dunya 5'ten kucuk degilse..
    Cevapla
  • abd 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE ne kadar büyük bir ülke ki adamların devlet başkanlığı seçimlerinde Türkiye üzerinden nasıl oy alırız yarışı(Türkiye ile seçmenlerini Korkutma Yarışı)
    Cevapla
  • Mavi Kelebek 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor Bizim yerimiz hiç bir zaman AB olamaz. Bizim yerimiz Asya kardeşim. Adamın burada ki konuşmasını isteyen istediği gibi algılayabilir fakat Avrupanın bizim için düşüncelerini hepimiz biliyoruz ve tek bir algı ile bakmalıyız ''avrupa bize düşmandır.'' Açık sözlü düşman daha iyidir. Obama gibi sinsi ve alçak ABD düzeninin dünyaya sergileyen tiplerden korkun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor