Paris saldırısı Le Pen'i Cumhurbaşkanı yapabilir

Anketlerde en güçlü iki isimden biri olan ırkçı lider Le Pen'in Paris'teki saldırı sonrası desteğini artırarak Cumhurbaşkanı seçilmesinden endişe ediliyor.

Paris saldırısı Le Pen'i Cumhurbaşkanı yapabilir
Paris saldırısı Le Pen'i Cumhurbaşkanı yapabilir
GİRİŞ 22.04.2017 10:36 GÜNCELLEME 22.04.2017 10:36

Paris’in kalbi Şanzelize’de düzenlenen terör saldırısı, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarının merkezine oturdu. Pazar günü sandığa gidecek Fransa’da, saldırının aşırı sağcı aday Le Pen’e oy kazandırmasından endişe ediliyor. ABD Başkanı Trump’ın “Saldırının seçimlere büyük etkisi olacak” açıklaması da Le Pen’e destek olarak yorumlandı.

DEAŞ terörü, bu kez Fransa’nın başkenti Paris’in en ünlü caddesi olan Şanzelize Bulvarı’nı vurdu. Bir polisin öldüğü, ikisinin yaralandığı saldırının, ülkede yarın düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üç gün önce yapılması tartışmalara neden oldu.

TRUMP TWEET ATMIŞTI

Fransız medyasına yansıyan haberlerde, saldırının İslam karşıtı söylemleriyle bilinen aşırı sağcı aday Marine Le Pen’e yarayacağı yorumları yapıldı. Tartışmaya ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya üzerinden dahil oldu. Trump, Twitter’dan yazdığı mesajda “Paris’te bir terör saldırısı daha. Fransız halkı bunu daha fazla kabullenmeyecek. Saldırının cumhurbaşkanlığı seçimlerine büyük etkisi olacak!” değerlendirmesini yaptı.

İNGİZLER LE PEN'E DESTEK OLARAK YORUMLADI

İngiliz Telegraph gazetesi, bu açıklamayı ‘Le Pen’e destek’ şeklinde yorumladı. Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, teröristlerin ülkeye girişini önlemek adına ülkenin sınırlarını göçmenlere tamamen kapatmayı vaadediyor. Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ise Le Pen’i saldırıyı siyasete alet etmekle suçluyor. Uzun süredir seçimin ilk turu için yapılan anketleri öne götüren Le Pen, son bir haftada Emmanuel Macron’un gerisine düşmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın