Kontrolden çıktılar! Askeri döve döve öldürdüler

Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde eski bir asker, eylemciler tarafından dövülerek öldürüldü.

GİRİŞ 29.05.2017 12:34 GÜNCELLEME 29.05.2017 16:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Venezuela Televizyonu tarafından yayınlanan Maduro ile Pazar programının 88. bölümünde Devlet Başkanı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Bovivarcı Ulusal Muhafız Biriliğinden emekli 34 yaşındaki Danny José Subero’nun Lara eyaletinde motoruyla giderken “bir grup suçlu” tarafından durdurulduğunu ve dövülerek öldürüldüğünü söyledi.

"BU KRİMİNAL TERÖRİZMDİR"

Ateş püsküren Maduro şöyle devam etti: "Buna politik muhalefet denebilir mi? Bu kriminal terörizmdir."

"NEFRET SUÇU"

Maduro, olayı “nefret suçu” olarak tanımlayarak "Bu faşizmin ürünüdür, bu sadece bir aileyi, bir babayı, bir anneyi yasa sokmadı, ülkenin kalbine yara açtı." diye konuştu.

Cinayetin “uluslararası bir skandal” olduğunu ifade eden Maduro, ülkedeki şiddet dalgasından hükümeti sorumlu tutan Amerikan Devletleri Organizasyonu (OAS) ve sağ muhalefete yüklendi: "Bunun gibi suçlar işlenirken OAS'ın açıklamaları nerde? Varsa eğer bir ses duymak istiyorum. Vali Henri Falcón bu faşizm karşısında ne diyor?"

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ: 'LİNÇ'

İnsan hakları örgütlerinin “linç” olarak tanımlayarak kınadığı cinayet hakkında Lara eyaleti savcısı Marina Araujo tarafından soruşturma açıldı. Henüz olaya dair detayların belli olmadığını söyleyen savcı, emekli askerin motorunun da yanmış olarak bulunduğunu söyledi.

Geçen hafta da göstericiler tarafından bir kişi üzerine benzin dökülerek yakılmıştı. Gencin vücudunun yüzde 80'ininde birinci ve ikinci dereceden yanıklar oluşmuştu.

HÜKÜMET YANLILARI BARIŞ İÇİN SOKAĞA ÇIKACAK

Öte yandan bugün hükümet yanlıları “Barış, Hayat, Kurucu Meclis” temasıyla sokağa çıkacak.

ÖLÜ SAYISI 62'YE ÇIKTI

Nisan ayından beri devam eden sağ muhalefetin başını çektiği Maduro karşıtı gösterilerde ölü sayısı 62’ye çıktı. 2950 kişi göz altında alındı, bunların 1329'u serbest bırakıldı. 355 kişiye askeri mahkemede dava açıldı, bunlardan 189'u hala cezaevinde.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Edirneli 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak gibi petrol üstünde oturup iflah olmayan bir memleket . Varlık içinde kıtlık çekiyorlar.
    Cevapla
  • mık 6 yıl önce Şikayet Et
    ruhunu şeytana satan gezizekâlı her yerde var sanıyorlarki bu dünya onlara kalır vatan hainleri
    Cevapla
  • selimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en önemli petrol yatakları bu ülkede.dolayısıyla petrolü işleyip satan batılı şirketler olmadıkça oraya rahat vermezler.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayları çıkaranların arkasında kim var acaba baksınlar. Bizde Vatan haini Gezicilerin arkasında en başta CHP-HDP-PKK-CNN-İNGİLİZLER-ABD VE ALMANLAR VARDI. Oradaki Anamuhalefet partisi incelenmeli.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd ye karşı gelen ülkelere ingiltereye karşı gelen ve tüm yer altı yerüstü insan gücü tüm zenginliklerini vermek istemeyen ülkelere karşı oynanan oyundur. Türkiye bu ülkeler ajanlar göndererek hem halkı bilinçlendirmeli hemdde hükümete silah yardımı dahil her türlü desteği vermeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!