Rusya, Afganistan'da ara buluculuk yapacak

Rusya’nın, Afganistan hükümeti ile Taliban terör örgütü arasında doğrudan görüşmelerin başlaması için zemin oluşturabileceği bildirildi.

Rusya, Afganistan'da ara buluculuk yapacak
Rusya, Afganistan'da ara buluculuk yapacak
GİRİŞ 17.01.2018 12:05 GÜNCELLEME 17.01.2018 12:05

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'da istikrarın sağlanması konusundaki uluslararası deneyimin, sorunları zorla çözme girişimlerinin etkisiz olduğunu gösterdiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına dayanan ulusal uzlaşım sürecini başlatmak için ciddi adımların gerektiği vurgulanan açıklamada, "Afganistan hükümeti ile Taliban hareketi arasındaki iç savaşı durdurmak için yapılacak doğrudan müzakerelerin en hızlı şekilde başlamasını destekliyoruz. Bu görüşmelerin başlaması için zemin oluşturmaya hazırız." ifadelerine yer verildi.

Afganistan'ın kuzey bölgelerinin, DEAŞ mensubu teröristler tarafından kullanılan bir sığınak haline dönüştüğüne işaret edilen açıklamada, "Afganistan'daki durum, komşu bölgelerdeki güvenli kalkınma planlarının uygulanmasını da etkiliyor. Afgan uyuşturucu üretimindeki önemli artış da uluslararası terörizm için mali desteğin arttığını kanıtlıyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın ve 19 Ocak'ta Afganistan’daki durumun ele alınacağı BMGK zirvesine katılmak üzere yarın New York’a gidecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap