Yoğun Gündemde Unutulan Arakanlılar Zor Durumda

Bangladeş'te yokluk hayatlarını idame ettirmeye çalışan 800 bin Arakanlı'ya iyilikder yardım elini uzattı ve bölgeye yardım çağrısında bulundu.

Yoğun Gündemde Unutulan Arakanlılar Zor Durumda
Yoğun Gündemde Unutulan Arakanlılar Zor Durumda
GİRİŞ 25.01.2018 17:38 GÜNCELLEME 25.01.2018 17:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Süre gelen tarih içerisinde defalarca kez zulme maruz kalan, dünyanın görmezden geldiği Arakanlı 800 bin insan yokluk içinde derme çatma çadırlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Yoğun gündem nedeniyle yeterince konu olmayan bu insanların temel gıda, temiz içme suyu, barınma ve sağlık hizmeti ihtiyaçları her geçen gün artıyor.

Bölgede uzun zamandır çalışmalar yürüten İYİLİKDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BAHAR yaptığı açıklamada ‘’Yoğun gündem nedeniyle çok fazla anılamayan 800 bin insan var. Arakan’dan göç etmek zorunda kalan içlerinde çocuk, yaşlı ve kadınların yoğun sayıda bulunduğu bu insanlar kışı çadırlarda geçiriyor ve her geçen gün özellikle çocuklar için yetersiz beslenme,barınma şartları nedeniyle riskler artıyor. Son bir yılda  4.kez  bölgeye ulaşan İyilikder Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve gönüllülerimizden oluşan heyetimiz 18-22 Ocak tarihleri arasında Cox's Bazaar bölgesi Kutupalong 1,2,3,4 ve 5 mülteci kamplarında yaptıkları dağıtım ile 5700 gıda paketi ve 4500 battaniye yardımı daha gerçekleştirdiler. Bu yardımlarımızla birlikte bugüne kadar 100 bin kişiye ulaştık. Ancak eksikler  her alanda devam ediyor ve kardeşlerimizin daha çok desteğe ihtiyaçları var ’’ denildi.

 Yardımlar için tüm operatörlerden ARAKAN yazıp 4095 'e sms göndererek 16 TL katkı sağlanabilmekte. Ayrıca www.iyilikder.org.tr adresinden de bağış yapılabilmekte.

 

YORUMLAR 1
  • nurettin demir 6 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini müslüman ülkeler var. onların gündemi müsaittir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar