Cezayir'de uçak düştü: Korkunç bilanço...

Cezayir'in Bufarik bölgesinde askeri uçak düştü. Cezayir Devlet Radyosu’na göre, Boufarik Hava Üssü’nden Bechar kentine doğru yola çıkan Ilyushin-78 model uçakta, 26 kişilik Batı Afrika Polisario bağımsızlık hareketi heyetiyle birlikte 257 kişi bulunuyordu.

GİRİŞ 11.04.2018 13:44 GÜNCELLEME 11.04.2018 14:09
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cezayir'in kuzeyindeki Blida kentinde bir askeri uçağın Boufarik havaalanında düştüğü açıklandı. "Ilyushin" tarzı uçağın Cezayir Hava Kuvvetleri tarafından personel taşıma ve lojistik amaçlı olarak kullanıldığı ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI 257

Cezayir devlet televizyonu kazada 257 askeri personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

 

DÜŞÜŞ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Uçağın neden düştüğü henüz bilinmiyor. Cezayirli resmi yetkililer de henüz bir açıklama yapmadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Boufarik Askeri Üssü'nden, ülkenin batısındaki Tinduf vilayeti, oradan da güneybatıdaki Beşar vilayetine gidecek olan askeri nakliye uçağı, askeri üssün çevresindeki boş bir tarım arazisine düştü. Bakanlık, uçağın düşmesine ilişkin soruşturma başlattı." ifadesi kullanıldı.Bu arada Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ahmed Kayıd Salih'in uçağın düşmesinin akabinden olay yerine intikal ettiği belirtildi.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ





YORUMLAR 27
  • Bbbrt 6 yıl önce Şikayet Et
    Cezairde düştüğü için olsa gerek gündemin baya aşağılarında kalmış. Avrupa da olsa bir ay manşetlerden inmezdi
    Cevapla
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD düşürmüştür
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun.Kendi uçaklarımıza dikkat etmeliyiz çünkü yabancı ülkelerin uçaklarını kullanıyoruz.
    Cevapla
  • lütfü 6 yıl önce Şikayet Et
    abdisrail parmağı:yakın birzamanda tcde askeri uçak düştü bügün cezayiraskeri uçağı düştü daha doğrusu düşürüldü sabotaj nasıl yaptılar bilmem çok uyanık olmalıyız
    Cevapla
  • Kartaca 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben 10 yılını Cezayir de geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki eline silah almış dağlara çekilmiş,dağlardan inip onca sivil insanı kesen,doğrayan bir örgüte karşı Cezayir yıllarca mücadele yürütmüş bir ülke.Terörden çekmiş çocuğu gözünün önünde teröristler tarafından kesilen nice insanlar var.Bugün öyle dışardan görüldüğü gibi şuan kimse kimseye zulm etmemekte olup askeriyle,polisiyle son derece mütevazi insanlar hem insanına hem bizlere karşı.Fakat şunu da söylemeden edemiyorum Cezayir deki yönetimi anlamak için Cezayir halkını tanımak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?