Avrupa ülkesi YPG/PKK'ya kol kanat gerdi!

Suriye’nin Deyrizor ilinde DEAŞ'a karşı YPG/PKK'yı destekleme gerekçesiyle gönderilen İtalyan askerlerinin bölgedeki faaliyetleri sürüyor.

Avrupa ülkesi YPG/PKK'ya kol kanat gerdi!
Avrupa ülkesi YPG/PKK'ya kol kanat gerdi!
GİRİŞ 24.06.2018 21:09 GÜNCELLEME 24.06.2018 21:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AA'nın Deyrizor'daki güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Irak sınırındaki Deyrizor'da İtalyan askerlerinin terör örgütü YPG/PKK ile ortak faaliyetleri artıyor.

Kaynaklar, İtalyan ordusunun, dün akşam saatlerinde örgütün işgalindeki Haseke ili üzerinden Deyrizor'a 20 asker daha gönderdiğini bildirdi.

 

 

Suriye'de terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon bünyesinde varlık gösteren ve sayıları tam olarak bilinmeyen İtalyan askerleri, Deyrizor'un Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne konuşlandı.

İtalyan ordusu, DEAŞ'a karşı operasyonlarda ABD ve Fransa askerlerine destek vermek için bu ay başında Suriye'ye asker göndermişti. İtalyan askerleri şimdilik çatışmalara doğrudan katılmıyor.

DEAŞ, Irak sınırında Haseke ve Deyrizor illeri içinde kuşatmada kalan birbirinden kopuk iki farklı bölgede varlık gösteriyor.

YPG/PKK, mayıs başında ABD ve Fransa'nın desteğiyle buradaki DEAŞ unsurlarına karşı operasyonu yeniden başlatmıştı. Deyrizor operasyonunun ilk aşaması geçen sene eylül ayında başlamış, kent merkezinin kuzeyi SDG ismini kullanan YPG/PKK'nın işgaline girmişti.

YORUMLAR 5
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    İtalyanlar Antalya'dan savaşmaya bile cesaret edemeden defolup gitmişlerdi. Şimdi oraya bir yörük çadırı kursak ardına bile bakmadan gidecektir. Çünkü biliyorlar...Yörük çadırının ne olduğunu biliyorlar... (Orhan Antalyalı bir yörük çocuğu )
    Cevapla
  • kerkuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    yakinda evlerine tabutlari gider
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    onlar teröristlere kol kanat geriyor Türkiyede AB kani bekçiliğini yapıyor onların huzurlu yasamaları icinkendi milletimizinde huzurunu kalmadigini bile bile eee birakin mültecilerin hepsini AB ye görsünler hainler günlerini milletimizde huzura kavuşsunmillet olarak görevimizi yerine getirdik Alnimizin akıyla sectik ve kazandık simdi SIRA baskanımızda
    Cevapla
  • kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    hayla kol kanat geriyolarmis istediniz kadar gerin biz vuracamiz zamani iyi biliriz yasasin hainler icin cehennem sizi hic kimse türkelrin elinden alamaz
    Cevapla
  • bg turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin tamamen kaybetme zamani geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
36 bin sağlık personeli alınacak!