İran duyurdu: Ülkemizde darbe planlıyorlar!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinde 1953 yılında gerçekleştirilen darbenin ABD tarafından "düzenlendiğini" belirterek, ABD'yi İran'da bir darbe tekrarlama hayali kurmakla suçladı.

İran duyurdu: Ülkemizde darbe planlıyorlar!
İran duyurdu: Ülkemizde darbe planlıyorlar!
GİRİŞ 19.08.2018 15:57 GÜNCELLEME 19.08.2018 15:57
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cevad Zarif, 1953 darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''ABD'nin 1953 Darbesini tekrarlamak istediğini'' söyledi. 

Mehr News'a göre, Zarif'in mesajında şu ifadelere yer verildi: 

''BİR DAHA ASLA''

"65 yıl önce aynı günde ABD, halkın seçtiği merhum Dr. Musaddık hükümetini devirerek diktatör rejiminin yeniden güçlenmesini sağladı ve 25 yıl boyunca İran halkını egemenliği altına aldı. Bugün ise ABD yönetimi baskı, yalan ve demagojiyi içeren 'eylem planı' vasıtasıyla aynı projeyi tekrarlamak istiyor. Bir daha asla!"

YORUMLAR 21
  • davud güneyli 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç iran gazetesi de bugün suudi gazetesinden manşet atmış ;turkiye de kesin ikinci başarılı darbe olacak!! i̇ranın ipile kuyuya gidilmrz demedi deme
    Cevapla
  • Murat bey 5 yıl önce Şikayet Et
    İrana Güvenmiyorum Arap ırkına güvenmiyorum. Osmanlıyıda Zayıflatıp arkasından bıçaklayan araplardı. Sadece küçük bir örnek vereyim Filistin. nasıl oluştu sanıyorsunuz İsrail ile filistin anlaştı. Ve Osmanlı Topraklarını bölüştüler. Zamanla filistin topraklarını israile sattı. Rusya ile ilişkileri sıkı tutun fakat İranı yanınıza almayın. Bırakın Kül olsun zamanında pkk yı az desteklemedi.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    sen haila iranin arap olmadigini anlamis degilsin .!
    Cevapla
  • Bünyamin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu fikir Müslüman ca bir fikir değil! Bugün kü İsrail toprakları satın alınan değil işgal edilen topraklarıdır Filistin de satılan toprak yüzde 5 i geçmiyor. Yılarca aynı hikaye ile bizi avuttuklari gibi arapları da bize karşi başka hikayeler le avuttuklar.Basiret ve feraset müslüman ın sahip olması gereken özellik olmalı. ..
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklisinda Iran arap degil yalniz!!!
    Cevapla
  • Umut karka 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardes irana guvenmeyiz amenna arap yoneticilerde guvenmesin onada amena vahabi anlayisina hada bazi sia guvenemeyiz ona amena arap yonetilerin bazillari ve her arapta senin dedigin gibi hainde degildir suudi arabistanda kabede TC baskanina bi hakaret et kabeliler dunyadan gelen müslumanlar ne yapiyo bi ğör
    Cevapla
  • Umut karka 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Turkiye gibi bir kardeslikten gectim komsun olmayaydi acaba seni o bolgede yasatirlarmıydi ben hic sanmiyorum vatan dasına eziyetveden sizin gibi bir rezimi kanun anayasa her bireyin hakki devlet gibi devlet olda vatan dasin ulkene sahip ciksin unutmayi devleti vatan das yasatir
    Cevapla
  • Ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır Pkk yı besleyen en büyük güç İran dır.Kandil dağına yerleştiren , Pkk ya gaz verip 2015 temmuz da ülkemizi çatışma ortamına sürükleyen iran dır.Rusya bile kaypak olan bu devlete mesafe ile yaklaşırken biz niye bunlara acıyoruz.Amerika , israil ve iran yesinler birbirini...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP li Tuncay Özkan diyorya İran’da rejim değişecek, sudiarabistanda rejim değişecek ,Türkiye’de akp gidecek CHP Türkiye’yi yönetecek .Chp Abd ile anlaşmış olmalı ki böyle açıklama yapıyor abd nin uşakları.Irandaki olaylar bir senaryonun başlangıcı ..
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP yi onlar (AB/D)basimiza birakip gittiler..giderkende davulla zurnayla ugurlandilar!!! Tarih hep yalan dolan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!