AB'den Kaşıkçı açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturmanın sonucunu uluslararası ortaklarla beraber yakından takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

AB'den Kaşıkçı açıklaması
AB'den Kaşıkçı açıklaması
GİRİŞ 18.11.2018 01:55 GÜNCELLEME 18.11.2018 01:55

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mogherini, AB'nin Kaşıkçı  cinayetinin aydınlatılması için "güvenilir ve şeffaf" bir soruşturma yürütülmesi  talebini yineledi.

Suudi yetkililerin 15 Kasım'da soruşturmaya yönelik yaptıkları  açıklamaları takip ettiklerini belirten Mogherini, "Bu korkunç cinayete ilişkin  tüm detayların açığa kavuşturulması ve suçluların cezalandırılması gerekiyor."  değerlendirmesini yaptı.

Hukuki sürecin başlatılmasının önemli bir adım olduğuna işaret eden  Mogherini, AB'nin tüm koşullar altında idam cezasına karşı olduğunu vurguladı.
 
Mogherini, "Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturmanın sonucunu  uluslararası ortaklarla beraber yakından takip edeceğiz." ifadesine yer verdi.
 
Benzer bir olayın tekrarlamaması için Suudi Arabistan'ın gerekli tüm  önlemleri alması gerektiğini kaydeden Mogherini, AB üyesi ülkelerin soruşturma  sonucuna göre suçlulara karşı uluslararası hukuka uygun ortak tutum  belirleyeceğinin altını çizdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması