Gerilim tırmanıyor! Putin'den ilk karar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna gemilerinin Rus karasularına girerek sınır ihlali yapması yüzünden Kerç Boğazı bölgesinde yaşanan gerilim nedeniyle güvenlik konseyini toplamayı planlamadığı belirtildi.

Gerilim tırmanıyor! Putin'den ilk karar
Gerilim tırmanıyor! Putin'den ilk karar
GİRİŞ 26.11.2018 17:38 GÜNCELLEME 26.11.2018 17:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rus savaş gemilerinin, Kırım açıklarında Azak Denizi'nde Rusya kara sularını ihlal ettiği iddiasıyla Ukrayna savaş gemilerine müdahale ettiği bildirilmiş, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) teknesinden Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait gemilere ateş açıldığı açıklanmıştı.

 

 

Ukrayna gemilerinin Rusya’nın sınırlarını ihlal ederek Kerç Boğazı'na doğru ilerlemesinin çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuyla ilgili ciddi bir soruşturma gerektiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kerç Boğazı'nda olanlarla ilgili bütün bilgileri aldığını söyleyen Peskov, "Ciddi bir provokasyon var, bu nedenle Putin bütün bilgileri alıyor" dedi.

 

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kerç Boğazı’nda Ukrayna ile yaşanan gerginlik nedeniyle Rusya’ya uygulanabilecek yaptırımlardan ötürü endişe duymadıklarını belirtti. Lavrov, "Yaşanan olayların, Ukrayna üst yönetimi tarafından doğrudan verilen emirle uygulanmış bir provokasyon olduğu çok açık. Ukrayna tarafı bu eylemi planlarken ABD ve Avrupa’dan bazı kazançlar sağlamayı umuyorlardı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna gemilerinin Rusya sınırında tahrik edici davranışlarda bulunduğunu öne süren Lavrov, "Ukrayna gemileri, Azak Denizi ve Karadeniz’deki normal deniz trafiğini riske atacak davranışlar sergiledi. Seçimler öncesinde siyasi skor peşinde koşanların sakinleştirilmesi için Batı'ya çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Karadeniz'de yaşanan Rusya-Ukrayna gerginliğinin ardından açıklama yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Ukrayna'nın kendisini savunma hakkı olduğunu, dünyanın resmi açıklamalarla kendini kısıtlamaması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda, Rusya, Ukrayna donanmasının üç gemisinin sınır ihlali yapması yüzünden Kerç Boğazı'nda yaşana gerilim nedeniyle Ukrayna maslahatgüzarını Dışişleri'ne çağırdı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 11
  • Anti satan 5 yıl önce Şikayet Et
    Toplanma gereği bile duymuyor bunun için israil ve abd den güvenceler aldığı kesin ☺
    Cevapla
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd 1 taş ile 2 kuş vurma derdinde. Ukraynaya askerlerini yeni göndermişti. Buda tabiki şımarıttı çakma rusları, Abd büyük savaşı öne çekme derdinde birde avrupa içlerine çatışmayı yaymak istiyor, ingilizler boşuna brexit için aceleci davranmıyor. S400 konusu çok plânları bozdu. Konu olan videoya bakın. ukraina şımarık davranıyor ruslarda dersini veriyo, aynını bizde yaptık yapacazda.
    Cevapla
  • s999 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikancı ağzıyla konuşan ...hyr ve tamzamanı ...senin yatacak yerin var mı
    Cevapla
  • hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    madem provokasyondur. özür dile ve maddi manevi tazminatların tamamını öde. akdenizde türk uçağını da vurmuştunuz. ukrayna üstünde malezya uçağını da siz vurdunuz. ulan nerenizden tutsan elimizde kalıyon. erdoğan seni ne demeye yanına alıyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamıyorsun okumak içşn bakma anlamaya çalış. Provakasyon Ukrayna diyor aeçim var diyor abd ab diyor. Adama oy için yapıyor seçim var kazanmak için deli saçması şeyler yapıuor diyor. Başkan Erdoğan ne yapsın kiminle gezsr 1 laf kulp takarsınız yine. Kral selman kral macron kral trump kraliçe Merkel veya Teresa esed toksa halife Ruhani veya Sisi buyrun hangisini istersin soyle başkana nedeni ni de sole yoksa mağarandamı kalırdın. İş yapıyor Adam iş Beğenmiyorsan bari Beğendiğin 1i varsa soyle kıyaslayalım seninki daha adamsa ona yüzümüzü dönelim.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    FETÖcularin burda iși yok, yallah amerikan kapasina satilmis
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna abd ve natoyo güvenerek şımarıyor ve başka ülkenin toprak butunlugune saygı duymuyor Nato sadece abd çıkarları doğrultusunda çalışan saçma bir kuruluş umarım noto bir An önce fes edilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!