İsrail'i şoke eden karar! Yasaklanıyor...

İrlanda parlamentosunun üst kanadı, İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıyı onayladı.

İsrail'i şoke eden karar! Yasaklanıyor...
İsrail'i şoke eden karar! Yasaklanıyor...
GİRİŞ 06.12.2018 07:39 GÜNCELLEME 06.12.2018 07:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İrlanda Cumhuriyeti'nde parlamentonun üst kanadını teşkil eden Senato,  bugün yapılan oylamada, İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıya onay verdi.

 

 

Tasarı geçen hafta komite aşamasından geçerek oylama aşmasına  gelmişti.

Parlamentonun alt kanadının da onayını alması halinde yasalaşacak olan  tasarıya İrlanda hükümeti karşı çıkıyor.

 

 

Tasarının yasalaşması halinde İrlanda, İsrail yerleşimlerine yönelik  bu tür bir yasağı getiren ilk AB ülkesi olacak.

Tasarıyı hazırlayan bağımsız senatör Frances Black, sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamada, “İnanılmaz! İşgal Altındaki Topraklar tasarısı  senatodaki bütün aşamaları az önce tamamladı. İrlanda yasa dışı yerleşim  ticaretini durduran ilk AB ülkesi olabilir. Şimdi parlamentonun alt kanadı  Dali’ye gidecek. Büyük destekle bu hayati tasarıyı yasalaştıracağız.” ifadelerini  kullandı.

Black, daha önce yaptığı açıklamada da tasarıda yer alan yasağın,  adalet ve insan haklarına bağlı bir AB ülkesi olmanın asgari şartı olduğunu  vurgulayarak, “Hem yerleşim yerlerini yasa dışı toprak ve kaynak hırsızlığı  sayıp, hem de bu suçun ürünlerinin ticaretini nasıl yapabiliriz?”  değerlendirmesinde bulunmuştu.

Senatodan ilk aşama onayını temmuz ayında alan tasarıyı İsrail’in  Dublin Büyükelçiliği  “popülist ve tehlikeli” diye nitelendirmişti.  Büyükelçilikten yapılan açıklamada, tasarının yasalaşma sürecindeki gelişmelere  göre İsrail'in bir karşılık vermeyi gündemine alacağı kaydedilmişti.

Tasarı, Senatonun gündemine ilk olarak ocak ayında gelmiş ancak  İsrail’in, İrlanda’nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına davet etmesi  üzerine haziran ayına kadar askıya alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşşaaaa! Bravvoooo! İrlanda.......!
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda simdiye kadar nerdediniz, ilk önce Yahudi istegi gibi sag sola saldirsin silahsiz insanlara sonra ben bunu kabul etmem dersiniz
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi daha iyisini bekleriz
    Cevapla
  • xxxx 5 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle ve kesinlikle şu israil gıda ve ürünlerinin hiç birini türkiye ye sokmamaları lazım halen ne olduğunu kimin olduğunu bilmediğimiz israil ürünlerini tükediyoruz malesef
    Cevapla
  • dogrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun, insallah devami gelir. israil boykot edilmeli. yasadigim ulkede supermarketlerde satilan meyve sebze vb urunlerin nereden ithal edildigi uzerinde yaziyorlar, israil'den ithal meyve sebze almiyorum. herkes kendi capinda bu boykotu yapmali. her urunun bir suru alternatifi oldugu bu cagda bunu basarmak cok da zor degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!