Almanya'da skandal! Merkel de kurban oldu

Almanya'da içlerinde Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu yüzlerce politikacının kişisel bilgileri ve konuşmaları hacklenerek internette yayınladı. Bild gazetesi hükümet ağının siber saldırıdan etkilenmediğini yazdı.

Almanya'da skandal! Merkel de kurban oldu
Almanya'da skandal! Merkel de kurban oldu
GİRİŞ 04.01.2019 12:37 GÜNCELLEME 04.01.2019 13:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya son yıllardaki en büyük hack skandalının şokunu yaşıyor. Ülkedeki partilerin, politikacıların, gazetecilerin ve ünlü isimlerin kişisel bilgilerinin hacklendiği belirtiliyor.

 

 

Yüksek derecede kişisellik içerdiği ifade edilen bilgiler internete sızdırıldı. Yüzlerce kişinin kişisel bilgilerini kimin çaldığı ise bilinmiyor.

Bild'in haberine göre kesin olan tek şey ise, siber saldırının Ekim 2018'e kadar sürdüğü. Saldırıların ne zaman başladığı ise henüz belirsiz. Gazete ayrıca, hükümet ağının saldırıdan etkilenmediğini belirtiyor.

 

 

Siber saldırıdan, Alman parlamentosunda bulunan CDU/CSU, SPD, Yeşiller, Hür Demokratlar ve Sol Partili vekillerin etkilendiği belirtilirken, aşırı sağcı AfD ile ilgili ise henüz bir sızıntı gerçekleşmiş değil.

RBB'nin haberine göre ise, sızdırılan belgeler içerisinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de kişisel bilgileri yer alıyor. Belgeler içerisinde kişisel cep telefonu numaraları, adresler ve diğer 'hassas' içeriğin bulunduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 2
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    1.alman ordusu tel tel dökülüyor-savaşacak gücü kalmamış 2.almanya Türkiye de vakıfları ve gazeteciler aracılığıyla ajanlık faaliyetleri yürütüyor 3.türk siyasetine KK aracılığıyla yön vermeye çalışıyorlar 4.Türkiyenin ab ye girmesini istememelerinin arkasında ab deki önderliği Türkiye ye kaptıracaklarını anladılar... 5....15 madde daha var...
    Cevapla
  • Cakir 5 yıl önce Şikayet Et
    Internete sızdırıldı kaynak verinde kirli çamaşırları okuyalım bakalım çok gizli sızdırılmış galiba .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL