Önce Türkiye'ye gelecek! Riyad'dan ise hala cevap yok

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkındaki uluslararası soruşturmayı yönetecek olan Birleşmiş Milletler özel raportörü Agnes Callamard, Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğundaki suç mahalline erişim ve Suudi Arabistan'ı ziyaret talebinde bulunduğunu açıkladı.

Önce Türkiye'ye gelecek! Riyad'dan ise hala cevap yok
Önce Türkiye'ye gelecek! Riyad'dan ise hala cevap yok
GİRİŞ 28.01.2019 09:12 GÜNCELLEME 28.01.2019 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bugün Türkiye’nin daveti üzerine bir haftalık temaslarına başlayacak olan Agnes Callamard, BM’nin yargısız, acil ve keyfi nitelikteki infazlar konusunda yetkili özel raportörü. Callamard, Suudi yetkililerden henüz bir cevap alamadığını söyledi. Callamard ayrıca Perşembe günü yaptığı açıklamada başka alanların yanı sıra özellikle adli tıp alanında da uzmanlık sahibi olan üç yetkilinin de kendisine eşlik edeceğini belirtmişti.

 

 

Washington Post gazetesi yazarı olan Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim günü ülkesinin İstanbul’daki konsolosluğunda öldürülerek cesedinin parçalara ayrılmış olduğunun ortaya çıkması uluslararası tepkiye yol açmıştı.

Callamard Cumartesi günü Reuters’e e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki Suudi Konsolosluğuna erişim ve Türkiye’deki Suudi Arabistan büyükelçisiyle görüşme talebinde bulundum. Suudi Arabistan Krallığı’na da benzer ziyaret yapmak için izin istedim" dedi. Cenevre’deki Suudi Arabistan misyonu ve Riyad’daki devlet medya ofisi, Reuters’in uluslararası soruşturmaya dair sorularına cevap vermedi.

 

 

YORUMLAR 1
  • TR - Delüler 5 yıl önce Şikayet Et
    BM = Game Over (!) gözlere pudra , vitrinlik seyhat acentasi BM is Turistik gezinti ⏳⏰
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!