Türkiye'ye böyle mesaj gönderdiler: Emir bekliyoruz

Özgür Suriye Ordusu askerleri, Münbiç ve Fırat'ın doğusuna yapılacak harekata hazırlık için Azez'de aldıkları askeri eğitimlerini tamamlayarak göreve hazır olduklarının mesajını verdi.

GİRİŞ 18.03.2019 11:55 GÜNCELLEME 18.03.2019 13:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun en önde gelen gruplarından biri olan Kuzey Şahinleri Tugayı, yaklaşmakta olan Münbiçve Fırat'ın doğusuna yapılacak harekat hazırlıklarının bir parçası olarak Azez’de aldıkları askeri eğitimlerini dün tamamladı.

 

 

150 ASKERE ÖZEL EĞİTİM

Yaklaşık 150 askerin aldığı eğitimin amacı; hedefleri ve el bombalarını doğru belirleyebilmek, taktik, silah, makineli tüfek ve tanksavar füzelerinin kullanımını öğrenmek.

 

 

Öte yandan Kuzey Şahinleri Tugayı'nın eğitimi, ÖSO askerlerinin Münbiç cephesi ve Fırat'ın doğusuna varışıyla aynı zamana denk geldiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iki hafta önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Nehri'nin doğusunda ve Menbiç bölgesinde bir askeri operasyon hazırlığı yaptığını ifade etmişti.

EMİR BEKLENİYOR

Akar bir Türk askeri bölgesini ziyaret ettikten sonra, "Türk birlikleri beklemede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekata başlama emrini bekliyor" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye ve ABD, Münbiç’te PKK teröristlerinin bölgeden çıkarılması ve bölgenin güvence altına alınmasını sağlayacak yol haritası konusunda anlaşmaya varmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kılıncınızı keskin etsin
    Cevapla
  • Yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Onların özel eğitimlilerini,hatta bordo berelipeşmerge askerlerden bazılarını yakından gördüm.İnanınki bizim piyadeler hatta eğitim almamış genclerimiz bile ezer onları. Hertarafı eğitim techizat olsa ne yazar. İnanç yok,ideal yok,yok oglu yok.sadece kandırıyorlar kıroları
    Cevapla
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşman tarafindan bahsediyor
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani koca Türk ordusunun yetkilileri senin gördüğün eksiklikleri göremedi sen gördün öylemi. Ya arkadaş dost musun düşman mısın. İyisi mi kendin söyle bizi yorma sana harcadığım saniyelerime yazık
    Cevapla
  • murat turan 5 yıl önce Şikayet Et
    kimden bahsediyorsunuz? ozgur suriye ordusu mu yoksa rejim gucleri mi?
    Cevapla
  • ADEMOĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yardımcıları olsun ümmet olarak dua ediyoruz
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun.vatan millet devler islam aleminin iç ve dış düşmanlarını kahretperişan et halak et yok et.bizleri sonsuzadek ker alanda sonsuza dek zaferler nasipet allahım.şüpe yokki galipolan dadece ve sadece sensin canabıallahım.amin.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahınıza kurban yiğitlerim. Bu savaşan askerler Osmanlının torunlarıdır. Nasılki Osmanlıda Allah için savaştılar şimdi de yine Osmanlı için savaşıyorlar. Türk olmamaları önemli değil. Müslüman olmaları ve de İslam istikbali için savaşmaları önemli. Bu nedenle Türk askeri ile eşittir. Kimsenin bu yiğitleri küçümsemeye haddi yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
36 bin sağlık personeli alınacak!