İngiltere'den Rumları çıldırtan cevap!

Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge ile ilgili 'egemenliği şaibeli bölge' açıklaması, Rum lider Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı.

İngiltere'den Rumları çıldırtan cevap!
İngiltere'den Rumları çıldırtan cevap!
GİRİŞ 16.05.2019 07:19 GÜNCELLEME 16.05.2019 13:34
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden Rumlar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yapacağı sondaj çalışmalarında İngiltere'den istediği cevabı alamadı.

 

ÇİLEDEN ÇIKARAN CEVAP

İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan´ın, Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ile ilgili "Egemenliği şaibeli bölge" demesi, Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı. Rum medyasına göre; İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan'nın açıklamalarından 'büyük rahatsızlık duyan' Anastasiadis, "Sir Duncan eskiden de kabul edilemezdi, şimdi de öyle. Bu konuda İngiltere Başbakanı Theresa May nezdinde girişimde bulunacağım." dedi.

"EGEMENLİĞİ ŞAİBELİ BÖLGE"

Tartışma; Londra'da Avam Kamaras'ında Rum kökenli İngiliz İşçi Partili Milletvekili Pambos Haralambus'un, İngiltere Dışişleri Bakanlığı´nın Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de petrol ve doğalgaz sondajına başlama kararını kınamasını istemesiyle başladı. Haralambus, Türkiye'nin Fatih gemisinin de geri çekilmesi gerektiğini iddia etti.

Doğu Akdeniz'de çatışma riski olduğunu öne süren Haralambus'a, İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan cevap verdi. Sir Duncan, "Türkiye'nin Londra Büyükelçisi ile bir araya gelerek, çok yapıcı bir görüşme yaptım. Birleşik Krallığın tutumu, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca; egemenliği şaibeli olan herhangi bir yerde sondaj yapılmaması gerektiği şeklindedir." dedi.

YORUMLAR 23
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan uluslararası deniz hukukunda yer alan " bir ada veya kayalık o ada veya adacık üzerinde tarım ve hayvancılık yapan ülkeye aittir" maddesi gereği yıllarca Kardak kayalıklarında "keçi besledi". Onlara "su ve ot attı". Ama geçti o günler..Yunanistan yine tarihi "AVRUPANIN ŞIMARIK ÇOCUĞU" rolünü oynuyor ama sonucunu da düşünmeli ..!!???
    Cevapla
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan diye bir ülke yok gidin görün.Almanyanın biraz da Fransanın eyaleti gibi. 10 milyonluk AB nin beslediği bir topluluk. 300 milyar avrodan fazla borçları var. Turizm ve deniz taşımacılığı dışımda önemli bir gelirleri yok. Kamuda sabah 10 da iş başlıyor 14.30 bitiyor.Adamlar yatmaya alışmış 80 milyar dolar1980 de AB ye giriş uyum yardımı aldılar yediler.Yunanistanı toptan satsanız borcunun yarısını bile ödeyemez.Ne yapsınlar peki
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Amac ortada. Turkiye sondajlardan elde ettigi nimeti kullandiginda ne aclik kalir ne maddi sikinti yasayan. Turkiyenin savunmaya sanayisi teknolojosi egitim sekyoru gida dekyoru muthis bir duzene girer ve dolayisiyla ser ittifakinin hicbir kozu mazereti kalmaz ve avrupa amerika ingiltere ve yahudiler icin hizmet edebilecek gerekceleri kalmaz.
    Cevapla
  • GÜNDOĞDU 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuşana deyil konusturana bakın Almanya ya dünya borcları var abileri yunanistanın peki almanya neden konusturuyor onların abileri emrediyor yani abd yani tilki tilkiye buyuruyor tilkide kuyruğuna
    Cevapla
  • yp50 4 yıl önce Şikayet Et
    Trakyada bulunan 20 trilyon m3 doğalgazdan ne haber arkadaşlar
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanadalılar, tahmini İngiliz gazetesine açıklamıştı. O bizimkiler tarafından doğrulanmadı, ses seda yok. Bana çok gerçekçi de gelmiyor, 20 trilyon çok büyük çünkü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı