ABD jetleri yıldırım gibi havalandı! Kilitlendiler

ABD'nin mayısın başlarında İran’dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla Ortadoğu'ya sevk ettiği USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ve nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağı, "hava saldırısı simülasyonlu" tatbikat gerçekleştirdi. Öte yandan bu sabah sıcak bir gelişme yaşandı.

ABD jetleri yıldırım gibi havalandı! Kilitlendiler
ABD jetleri yıldırım gibi havalandı! Kilitlendiler
GİRİŞ 05.06.2019 11:41 GÜNCELLEME 05.06.2019 12:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Tatbikata ayrıca gemilerde kulanılan F/A-18 Super Hornet tipi avcı uçakları, MH-60 Sea Hawk helikopterleri ve havadan erken uyarı ve kontrol uçakları katılarak, "hava saldırısı simülasyonu" icra etti.

 

 

Ortadoğu'ya gönderilen gruba bir Patriot füze bataryasının ve USS Arlington askeri nakliye gemisinin katılacağı duyuruldu.

Öte yandan bu sabah sıcak bir gelişme yaşandı. ABD ordusu Basra Körfezi'nde gövde gösterisi yaptı. B-52 bombardıman uçakları savaş jetleriyle havalandı.

İngiltere'yi ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump, İran'a bir askeri harekatın masada olduğunu söyledi. ITV televizyonuna konuşan Trump, başkanlık koltuğuna oturduğunda İran'ın en azılı düşmanlardan biri olduğunu vurguladı.

"O zamanlar dünya üzerindeki terörist ülkelerden biriydi, belki şu anda da öyle" ifadesini kullanan Trump, kritik operasyon sorusunu da yanıtladı: "Her zaman bir şans vardır. İster miyim? Hayır. Tercih etmem. Fakat her zaman bir şans var."

YORUMLAR 19
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Show bunlar. Abd nin filmde dünyayı kurtarması gibi. İcrata gelince görürüz. Irakda afganistanda bile askerleri ölüyor ki İranda saldırdığıyla kalır yenilince medyada haddini bildirdik derler.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş bunlar kuru gürültü abd nin yaptığı
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepinizin belasını versin, lanet yahudi uşakları
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi hamaneyin neden silahla vaaz verdiğini anlarmı acaba saldıranlar yoksa abd ingiliz israil ajanımıdırlar içimizde tam yanımızda.
    Cevapla
  • Iran saglam 4 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca turkmenin yasadigi iran da o orgut bile ise yaramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
36 bin sağlık personeli alınacak!