Umman Körfezi'nde 4, Hürmüz Boğazı'nda 2 gemiye saldırı

Hürmüz Boğazı ve Umman Körfezi'ndeki tankerlerde meydana gelen patlamalar ve saldırılar tüm dünyayı sarstı. İran ordusu, Umman Körfezi'nde 2 tankerdeki patlamaların gemilerin güvertesinde çıkan yangından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 13.06.2019 13:01 GÜNCELLEME 13.06.2019 17:24
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Umman Körfezi'nde İngiltere ordusuna bağlı Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları kuruluşuna ait Marshall Adaları bayraklı Front Altair ve Panama bayraklı Kokuka Courageous adlı tankerlerde patlama meydana geldi. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları grubu, Umman Körfezi'nde kendilerine ait tankerlerde meydana gelen durumdan haberdar olduklarını bildirdi, detay vermekten kaçındı.

Patlama sonrasında iki tankerin körfez çevresindeki ülkelere acil yardım çağrısında bulunduğu ancak tankerlerden birinin batmaya başladığı kaydedildi. Olayın ardından tankerlerde görev yapan personelin tahliye edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı.

Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor.

Arap medyası bölgeden ilk görüntüleri yayınladı.

ABD: PATLAMALARDAN HABERDARIZ

 

 

ABD donanmasının Beşinci Filosu da bölgede gerçekleşen patlamalardan haberdar olduklarını ve gereken desteği verdiklerini duyurdu.

TAYVAN'A AİT TANKER VURULDU

Tayvan merkezli CPC de aynı bölgede kendilerine ait bir tankerin bilinmeyen bir cisim tarafından vurulduğunu açıkladı. Olayın ardından gemide görev yapan 21 personel tahliye edildi.

NORVEÇ TANKERİ DE HEDEF ALINDI

Öte yandan Norveçli Frontline şirketine ait bir başka tankerin Fuceyra açıklarında torpido ile saldırıya uğradığı duyuruldu.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA DA SALDIRI

Japonya Ticaret Bakanlığı, Japonya'ya yük taşıyan 2 petrol tankerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında saldırıya uğradığını açıkladı.

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun Tahran ziyareti sırasında Japonya'ya yük taşıyan iki petrol tankerinin Umman Körfezi'nde saldırıya uğramasını tanımlamak için "şüpheli" ifadesinin dahi yeterli olmayacağını söyledi.

Zarif mesajında, "Japonya'ya yük taşıyan tankerlere saldırı Başbakan Abe Şinzo ile (İran lideri) Ayetullah Ali Hamaney'in kapsamlı ve dostça görüşmeler yaptığı sırada gerçekleşti. Bu sabah olanları tanımlamak için şüpheli ifadesi bile yetersiz kalır" ifadelerini kullandı.

İran ordusu da, Umman Körfezi'nde 2 tankerdeki patlamaların gemilerin güvertesinde çıkan yangından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ VAKA

BAE'nin doğu sahilinde yer alan Fuceyra Limanı yakınlarında Suudi Arabistan, BAE ve Norveç'e ait dört ticari kargo gemisi, 12 Mayıs'ta sabotaja uğramıştı.

Sabotajı İran'ın yaptığı iddia edilmiş, bunun üzerine ABD de bölgede F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar gerçekleştirmişti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 129
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Mayın
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım dünyada fitne ve huzursuzluk çıkaranları kahreyle Amin
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd yapmıştır ama nasıl ? Muhtemel Senaryolar: Belki İran ordusundaki hainlerine ihale verip onlar yaptı demeyi garanti altına alacak. Zira bizde de Rus uçağını Fetöcülere düşürtmüştü. Ya da gizliliği yüksek teknoloji silahlarla yapıp İranın üstüne atacak.
    Cevapla
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    en kötü ihtimallede iran silahını kopyalayıp iran yaptı diye suç atacaklar
    Cevapla
  • Antalyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    abd uzaytdan lazerle yapıyor bunları yunanistana orman yagımlarınıda yapan abd idi geçen yıl gerginlik yapıp silah satması lazım ortalıkta
    Cevapla
  • mehmet gülmüş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabb! Bu mübarek cuma gecesi hürmetine, bu ABD ve siyonist fitnesinin devamına sebep olan bütün fitne ocaklarını söndür. Ya rabb; müslüman coğrafya üstüne şer odaklarının yaptığı entrikaları başlarına geçir. şerlerine fırsat verme. amin.amin.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!