NATO uyardı: 2 Ağustos'a kadar vaktiniz var

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi ile ilgili yasa tasarısını onayladı.

NATO uyardı: 2 Ağustos'a kadar vaktiniz var
NATO uyardı: 2 Ağustos'a kadar vaktiniz var
GİRİŞ 26.06.2019 17:30 GÜNCELLEME 26.06.2019 17:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Parlamento Genel Kurulunda, Rusya'nın INF'den çekilmesini öngören yasa tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.  

 

 

Kabul edilen tasarının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanması bekleniyor. 

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.

 

 

Putin ise buna karşılık olarak INF’nin askıya alınmasına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

NATO UYARDI

Brüksel'de iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, bakanların gündeminde birçok güvenlik konusu olduğuna dikkati çekti.

Bakanların öncelikli olarak Rusya'nın INF Antlaşması'nı ihlalini ve buna karşı NATO'nun alacağı tedbirleri görüşeceğini ifade eden Stoltenberg, "Rusya'nın INF Antlaşması'nı kurtarmak için 2 Ağustos'a kadar vakti var. Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. Ancak bu gerçekleşmezse NATO'nun cevap vermesi gerecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, Rusya'nın INF'yi ihlalinin çok ciddi bir konu olduğuna dikkati çekerek zamanın daraldığını, NATO'nun alabileceği tedbirleri görüşeceğini ve bunları 2 Ağustos'tan sonra uygulamaya başlayacağını kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi oyun oynuyor, sanki birbiriyle savaşacak gibi bunun asla olmayacağını herkes bilir, ama arada bir sürü keriz ülkeler var savaş orda olur.
    Cevapla
  • Zalimlere ilave 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere, Fransa , İsrail , Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yunanistan, İran , Sırbistan, İtalya, HollandaYaptıklarının cezasını elbet görecek...
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke şu abd , çin, amerika, rusya ... Tüm zalimler birbiriyle çatışsa da dünya bunlardan çektiği çilelerden kurtulsa...
    Cevapla
  • muyo 4 yıl önce Şikayet Et
    öküz herif milletin gözünün içine baka baka sanki anlaşmayı rusya bozmuş gibi konuşuyor yahudi uşakları zaten dinyanın başına ne gelecekse yahudilerin azmasından gelecek
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya mı yaptı abd başlattı önce ona birşey söyleyin. iki yüzlü batılılar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!