Trump: 'Kim de bu durumdan mutlu değil'

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan "çok güzel bir mektup" aldığını ve ikili arasında tekrar bir görüşme olabileceğini söyledi.

Trump: 'Kim de bu durumdan mutlu değil'
Trump: 'Kim de bu durumdan mutlu değil'
GİRİŞ 10.08.2019 11:12 GÜNCELLEME 10.08.2019 11:18

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan "çok güzel bir mektup" aldığını söyledi.

 

Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kim Jong Un'un kendisine gönderdiği mektup sonrası başka yeni bir toplantı gerçekleşebileceğini kaydetti; ancak bu toplantı için tarih vermedi.

Trump, 3 sayfalık mektubu göstermeyi çok istediğini ama yapamayacağını, yine de sonrasında "mektubun sonuçlarını" sunabileceğini söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise çarşamba günü yaptığı açıklamada, müzakerelere devam edileceği konusunda umutlu olduğunu ve görüşmelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşmesini planladıklarını söylemişti.

Kuzey Kore, ikilinin geçtiğimiz 30 Haziran'daki görüşmesine rağmen füze testlerine devam ediyor. İkili son bir yılda Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları nedeniyle oluşan krizi çözmek üzere görüşmek için 3 kez bir araya geldi. Ancak Washington, Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan vazgeçirmek yolunda ilerleme kaydedemedi.

"KİM DE BU DURUMDAN MUTLU DEĞİL"

Trump, Kuzey Kore'nin kısa menzilli füze denemelerinin "nükleer füze olmadıkları için" ABD ve Kuzey Kore arasındaki anlaşmaya aykırı olmadığını savunuyor.

Başkan Trump son olarak, "Kim (Kuzey Kore lideri) de bu savaş oyunlarından hoşnut değil çünkü askeri denemeler için para harcamak istemiyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!