Türkiye yaptı Suudi Arabistan başarıyla test etti! İmza an meselesi

Kraliyet, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne (RSAF) ait F-15SA tipi savaş uçaklarına, ROKETSAN tarafından geliştirilen yerli güdüm kiti entegre edildiği iddia edildi.

GİRİŞ 06.11.2019 13:46 GÜNCELLEME 06.11.2019 14:12
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili olarak SavunmaSanayiST tarafından edinilen bilgiye göre; Kraliyet, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri (RSAF) envanterinde yer alan F-15SA platformu için, Türkiye'nin önde gelen roket ve füze sistemleri üreticisi şirketi olan ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti entegrasyonuna yönelik çalışmalar, 2016 yılında başlatıldı. Bu kapsamda devam edilen çalışmalar sonucunda, 2019 yılı içerisinde Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-15SA uçağından 4 adet başarılı atış gerçekleştirildi ve entegrasyon çalışmaları başarıyla tamamlandı. İlerleyen dönemde, Suudi Arabistan makamları ile ROKETSAN arasında TEBER Güdüm Kiti tedarikine yönelik anlaşma imzalanması bekleniyor.

 

TEBER GÜDÜM KİTİ

ROKETSAN TEBER, MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarının vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla tasarlanmış; havadan karaya Ataletsel Ölçü Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve/veya Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlık (LAB) ile desteklenmiş hassas CEP (sapma) değerine sahip lazer güdüm kitidir.

 

TEBER kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak Ataletsel Ölçü Birimi (AÖB) ve Küresel Konumlama Sisteminden (KKS) oluşmakta olup, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı bir şekilde bombaya entegre edilebilmektedir. Bomba gövdesi üzerinde bulunan gömlekler, stabilite ve kaldırma kuvveti sağlamasının yanı sıra, terminal güdüm fazında da yüksek manevra kabiliyeti sağlamaktadır.

Bombaların burun kısmına istenildiği zaman takılabilen yarı aktif Lazer Arayıcı Başlık (LAB), silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandırmaktadır. Lazer Arayıcı Başlık (LAB) bölümüne ayrıca yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de mevcut olup bu sayede hedef tiplerine ve kullanıcı isteğine göre bombanın infilak edeceği yükseklik ayarlanarak, harp başlığının etkin olarak kullanılabilmesine olanak sağlanacaktır. Ayrıca, kuyruk bölümü, entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır.

Ayrıca TEBER, 3 metrenin altındaki sapma değeriyle Türkiye'nin ve dünyanın en hassas güdüm kitlerinin başında gelmektedir.

YORUMLAR 44
  • Karakan 58 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence satilmamali yemendeki muslumanlarin kaninin akitir bu amerikan usaklari.
    Cevapla
  • Asil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlara çöpümüzü bile vermemeliyiz. Amerikan uşakları
    Cevapla
  • Selami Nallar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sivil bombalayan israil müttefiki suud yönetimine ambargo uygulansın
    Cevapla
  • kemal kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    selamün Aleyküm Kardeslerim Abilerim saatmasinlar insallah sonra yine yemeni vuracak , baska yerden alsinlar !!! Allaha emanet olun !!!
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan bizimle müttefik olmuyor ki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor