Avustralya'daki yangın korkunç bilanço: 480 milyon hayvan öldü

Üç eyaleti etkisi altına alan alevlerin Sydney'in dış mahallelerine ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Toplam 23 kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle askerler göreve çağrıldı. Öte yandan yapılan bir araştırmaya göre; yangın faciası nedeniyle 480 milyon hayvanın yangın faciasındaki çeşitli sebeplerden etkilenerek öldüğü belirtildi.

GİRİŞ 05.01.2020 11:03 GÜNCELLEME 06.01.2020 07:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Avustralya'da haftalardır etkili olan yangın felaketinin büyük yerleşim alanları için tehdit oluşturmaya başladığı açıklandı. Ülkenin güneydoğusunu etkisi altına alan alevler nedeniyle üç eyalette, 100 binden fazla kişiden evlerini terk etmesi istendi. New South Wales'in itfaiye ekibinden Rob Rogers kontrol altına alınamayan alevlerin Sydney'in banliyö alanlarına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

 

New South Wales bölgesi, 130'dan fazla yangınla boğuşuyor. Bu yangınlardan yaklaşık yarısının kontrol altına alınamaz durumda olduğu belirtiliyor.

 

ALEVLERLE MÜCADELE İÇİN ASKERLER DEVREDE

Başbakan Soctt Morrison 3 bin kişilik ordu gücünün alevlerle mücadele için göreve çağrıldığını açıkladı. Askerlerin tahliye, yardım taşıma ve yangından etkilenen yolların açılmasını sağlama gibi görevleri üstleneceği belirtildi. Askeri helikopter ve uçakların da lojistik destek ve tahliye görevlerinde kullanılacağı bildirildi. Yangın felaketi nedeniyle Avustralya'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

ÖLÜ SAYISI 23'E ÇIKTI

Güneydoğu Avustralya'daki yangınlar sonucu toplam en az 23 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Kanguru ve koalalara ev sahipliği yapan bölgenin de aralarında olduğu yangın alanlarında alevlerin önüne geçmenin şu noktada mümkün olmadığı belirtiliyor. Yerel yetkililer, 40 dereceyi aşan sıcaklıkların tetiklediği yangınların bir süre daha etkisini sürdürmesini bekliyor. 20 Aralık'ta başlayan yangınlar sonucu bin kilometre kareden fazla alanın kül olduğu tahmin ediliyor.

"480 MİLYON HAYVAN ÖLDÜ"

Sydney Üniversitesi'nden ekolog Chris Dickman'ın saha hesaplamalarına göre, ülkede felaket yaşanmasına sebep olan yangında 480 milyon kadar hayvanın alevler, duman ya da yüksek ısıdan etkilendiğini ve can verdiğini aktardı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE, HABER7
YORUMLAR 53
  • Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Böcekleri de saydılar acaba?
    Cevapla
  • İsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya cok uzucu bir durum. Insaallah cok ca yagmur yagar her yerine hemen bu gece.
    Cevapla
  • Azra 4 yıl önce Şikayet Et
    KESiN BoŞ yapanlar herşeyin şuçu insanlar iklim filan deyill ! Belki azcık iklim hanva şartı vb olabilir ama geri kalanı nee biri şuna doğru düzgün bir cevap yazsın çok biliyorsunuz deyimi Bu arada bu şekilde düşünenlere notum
    Cevapla
  • Azra Safi̇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahh insanlar eğer doğru düzgün tasarruflu bir şekilde her şeyi kullansaydık şuan şu durumda olmazdık kuala zaten azdı iyice nesli tükendi bir kişinin tasarruflu kullanması yetmez birlik olmalıyız yoksa hayvanlar bitkiler mantarlar insanlar •••bu olduğunda napıcağız kendi sonumuzu kendimiz yapıyoruz • her gün serbisteyken her yerde çöp görüyorum hayvanlar aç sefil üstünde aturuyorlar o çöpteki mikropLar hayvana hayvandan bize geçiyor nolur dikkat edelim ahh bu şeyi yazıyorumda duyan yokk birlik olalım başarabiliriz nolur duyun!!!!!!!
    Cevapla
  • ÇALIŞKAN ÜNLÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa şu küresel ısınma etkisini baya arttırdı o hayvanlara yazık bir aylardır sürüyor ALLAH yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar