Mike Pompeo'dan Libya teklifi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Mısır, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Mike Pompeo'dan Libya teklifi
Mike Pompeo'dan Libya teklifi
GİRİŞ 19.01.2020 21:36 GÜNCELLEME 19.01.2020 21:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Pompeo'nun Berlin'deki temaslarında ana konular Libya'daki sürece siyasi ve diplomatik çözüm bulunması ve ülkedeki "yabancı askeri müdahalelerin sona ermesi" olarak öne çıktı.

 

 

Berlin'deki temaslarına Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşerek başlayan Pompeo, daha sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Pompeo, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile de görüştü.

 

 

BERLİN'DEKİ LİBYA KONFERANSI

Libya'da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan zirve Almanya'nın başkenti Berlin'de başlamıştı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Birleşmiş Milletlerin (BM) çabalarına destek vermek amacıyla ev sahipliği yaptığı konferansta, çatışmaların durması, taraflar arasında karşılıklı güven ortamının tesis edilmesi, Libya'nın toprak bütünlüğünü esas alan kalıcı bir barış anlaşması için görüşmelerin başlatılması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir Libya teklifi yapayım. Hatta bütün dünyanın sorunları çözülsün istiyorsanız siyonist şeytan merkezine güzel bir termonükleer hediye paketi yollansın. Hiç bir sorun kalmaz.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Pompeo kimki muslumanlarin meseleleri hakkinda yorum yapiyor bizim cozum ureten mekanizmalara acil ihtiyacimiz var islam ulkeleriyle diplomasiyi gelistirmeliyiz
    Cevapla
  • Yersen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amacı turkıyeyı türk askerını oraya sokmamak
    Cevapla
  • demir ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar sofrası kuruldu Libya da petrol var istikrarsız olmasını istemezler fakat Yemen kimin umurunda Yamyam ların insafına bırakılmış
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kansızlar Libya’yı yıktınız Fransa’yla birlikte. Sonrada BAE denen imansızlara verdiniz oyun oynasın dursunlar. Şimdi de dış güçler çekilsin diyorsun, her yere yetişiyorsun da, bae ve yanındakilere mi güç yetiremiyon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir