Vuhan'daki Türkler tahliye edildi

Milli Savunma Bakanlığının paylaştığı bilgiye göre, 'Koca Yusuf' Çin'in Vuhan kentinde bulunan Türkleri tahliye etmek üzere Vuhan'a vardı. Son kontrolün ardından yolcular uçağa bindi ve Vuhan'daki Türkler tahliye edildi.

GİRİŞ 01.02.2020 07:21 GÜNCELLEME 01.02.2020 11:55
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlarını yurda getirmek üzere öğle saatlerinde Ankara'dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentine vardı. Yolcular son kontrolün ardından uçağa alındı ve 'Koca Yusuf' Vuhan'dan ayrılarak Türkiye'ye hareket etti...

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

Türk ve dost ülke vatandaşlarını tahliye etmek üzere Ankara’dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Çin’in Vuhan kentine ulaştı. Uçakta bulunan sağlık bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işlemi başladı. Vuhan'daki Türkler kontrol edilip uçağa alınıyor. 

"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM"

Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde." dedi.

Uçak; 34 Türk, 7 Azeri, 7 Gürcü ve 1 Arnavut'u taşıyacak.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, "Toplam 48 kişi, enfeksiyon uzmanlarımızın sağlık kontrolünden sonra uçağa alınacak." bilgisini verdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çin'den vatandaşlarımızı tahliye edecek olan uçağımız Vuhan havaalanına indi. Aralarında Azerbaycan, Arnavutluk ve Gürcistan vatandaşlarının da olduğu toplam 48 kişi, enfeksiyon uzmanlarımızın sağlık kontrolünden sonra uçağa alınacak." ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı, Çin'in Vuhan kentinde Türk vatandaşlarını almaya giden uçağın ve uçuş ekibinin dönüş hazırlıklarını tamamladığını belirterek, ''Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin’in Vuhan kentinden ülkemize getirecek uçağımızın pilot ve uçuş ekibi dönüş hazırlıklarını tamamladı.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 56
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    azeri değil azerbaycan türkü olacak lütfen düzeltirmisiniz
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Türküm diyene. Elhamdülillah.
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim devletimiz ve hükümetimiz 20 yıldır bu şekilde ben 1999 da diyarbakırlı bir hastanın tam 8 kişi refakatlı ankara eğitim araştırma hastanesine sevkli gelip geri uçakla diyarbakıra gittiklerinin canlı şahidiyim bizim devletimiz hiç bir vatandaşını masraflı olur diye öüme terk etmemiştir ALLAH Devlete millete zeval vermesin Devlet olmasa millet olmaz millet olmasa devlet olmaz
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Çin'e gönderdigi tıbbi yardımlar çin basınında haber olmuş tüm dünyada sadece Türkiye ve Japonya yardım yapmış bence türkiye bı yardimlara devam etmeli.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlete laf edenler hukumete laf edenler iyi bakin reise allah uzun ömuler versin insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza