Levy: İsrail Mavi Marmara için özür dilemeli

İsrail'in Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, ülkesinin Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırı ve ölen Türk vatandaşları için Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Levy: İsrail Mavi Marmara için özür dilemeli
Levy: İsrail Mavi Marmara için özür dilemeli
GİRİŞ 18.05.2012 15:20 GÜNCELLEME 18.05.2012 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Levy, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin düzelmesi için özrün ilk şart olduğunu, iki taraf arasında diyalog için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail'in ünlü gazetecilerinden Gideon Levy, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Mavi Marmara olayında uluslararası sularda öldürülen Türk vatandaşları için İsrail'in olayın hemen ardından özür dilemiş olması gerektiğini savundu. "Korkarım yaşanan tahribat çok fazla. Karşılıklı duygular o kadar kötü ki, ilişkiler eskiden olduğu gibi olmayacak." şeklinde konuşan politika yazarı Levy, bu durumun Türkiye için kötü, ama İsrail için daha kötü olduğunu ifade etti.

Levy, İsrail'in iddialarının aksine yardım filosunun herhangi bir şeye tepki amacıyla hazırlanmadığını, dolayısıyla Türkiye'nin yaşananlarda sorumluluğu olmadığını kaydetti. Ünlü gazeteci, "İsrail'in çok büyük hataları vardı. Özür dilemeyerek hata yapmaya devam ediyor." diye ekledi.

1982'den beri Haaretz gazetesinde yazan İsrailli gazeteci Gideon Levy, aynı zamanda gazetenin yayın kurulunda görev yapıyor.

İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde Doğu Akdeniz'de uluslar arası sularda operasyon düzenlemişti. Operasyondan, 9 Türk vatandaşı ölmüştü. Türkiye, hayatını kaybeden vatandaşlar için İsrail'den resmi bir özür bekliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    artik özürde yetmez, tazminatta.. cünkü her devletin batmasinin ilk adimi yaptigi hatalari, gururuna siginarak sürdürmesi ve hemen ilk basta bir özür ve tazminatla kapatilabilecekken, yanlis adimlarin bir kar topu gibi dahada yanlis adimlarla cogalmasi ile adeta bir bumarang gibi dönüp sahibini vurmaktadir. artik ısrail'de hatasindan dolayi özür dilemeye ihtiyac duymayacak kadar güclü hissediyor kendini ve bu dogru olsada, özür dilemeyecek kadarda magrur olmus. ıste bu gurur ısrail'i, ısraillileri ve yahudileri vuracak. cünkü dünya halklari, ısrail'in ve ısraillilerin büyüklenmelerine tahammül edemeyecek halde ve ısraillilerin yakacagi atesin dünya'yi yakacagina, nükleerleri patlatacagina ve kiyametin ilk isiklarinin yakilmasina sebep olmasindan korkuyor. onlar büyüklendikce hitler'i "anlayisla karsilayanlar"in sayisinin artigini her günkü uluslararasi yorumlarda sahit oluyoruz zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!