Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilecek?

Fen-edebiyat fakültesi mezunlarına kapanan öğretmenlik yolu tekrar açıldı. Alınan yeni kararla eski uygulamadaki gibi fen-edebiyat fakültesi mezunlarına pedagojik formasyon hakkı tanınarak öğretmen olma yolu tekrar açılmış oldu.

Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilecek?
Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilecek?
GİRİŞ 21.04.2013 06:57 GÜNCELLEME 21.04.2013 11:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Geçmiş dönemde 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı bağla­mında en az 4 yıllık fakültelerden mezun olanla­rın atanabilecekleri öğretmenlikler şu şekilde gerçekleşmişti. Fem Yayınları Rehberlik Bölüm Başkanı Faruk Ardıç, "YÖK'ün bu kararının Fen-Edebiyat bölümü seçmek isteyen öğrencilerin yönelimlerini etkileyecektir" dedi. Bu sene bazı Fen Edebiyat Bölüm puanlarını artabileceğini söyleyen Ardıç'a göre birçok üniversite Fen edebiyat bölümlerine öğrenci bulamadıklarından dolayı kapatmayı düşünüyorlardı. YÖK'ün bu kararıyla bölümleri kapatma durumlarını tekrar gözden geçirecekler. Diğer yönden formasyon dersleri almak şartıyla öğretmen olma haklarını tekrar kazanan Fen Edebiyat bölümü mezunları eğitimde rekabet ortamını oluşturacak.

KAYNAK: ZAMAN.COM.TR
YORUMLAR 13
  • önder eryılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Sadece şu andan itibaren okuyanlara yarıyor. Mezunlar için formasyon eziyeti devam ediyor.Diploma notum 2.59 bizim zamanımızda ales zordu alesi kolaylaştırdılar bu sefer alesi kaldırıp sadece diploma notu ile formasyon veriyorlar.Dolayısıyla herhangi torpilim de olmadığına göre formasyon alma ihtimalim diploma notuma göre hiç yok.Formasyonu kazanması bir dert kazansan okuması ayrı bir dert.2.500 tl sadece harç parası istiyorlar.bir de bulunduğumuz şehirde benim bölümüm yok üniversite yeni.bir daha o kadar parayı verip gurbete düşüp dünya kadar masraf yapacağım.Sonuç zaten kppsyle zaten doğru dürüst tarih öğretmeni almıyorlar.Türkiyede eğitimi rant haline getirmişlerdir.Öğretmen olana kadar dert küpü yaptığın karamsarlaştırdığın öğretmenden atandığında ne kadar verim alabilirsin....
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    ahmet akpınar, başka bir memur haberi vardı orada öğretmenler hakkında atıp tutmamışsın. nasıl kaçırdın sen onu. ihmal etme . umutlarımızı boşa çıkarma. en azından bunu başarabilirsin:)
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    ah ahmet ah ne çekmişsin sen o otuz santimlik cetvellerden. 30cm= ... m, 30 cm=.....mm çevirmelerinde çok işine yaramıştır. senin sınıfında olup neler yaptığını görmek isterdim. bu kadar kinin olduğuna göre ya çok haksızlığa uğramışsın yada çok yaramazdın. fakat yazdığın yoruma bakılırsa pek çalışkan, okuduğunu anlayan, gözlem gücü yüksek bir tip olmadığın ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    kartal tibet kadar prestiji olmayan tipler. O değil'de (konunun dışına çıktım biliyorum)Okulda öğretmen çocuğu olmak çok havalıdır.hele prof, doçent vs ise süpper (!) bazılarının böyle millet etraflarında pervane olur, bu tiplere dünya tatlısı muamelesi yapılır. aslında kafa hiç çalışmıyordur ama herkes anne babasının hatırına çok zeki çocuk falan der! ve sınıfı aslanlar gibi geçer,karşılaştırılma yapılırsa yorumcu çakma kartal tibet kadar prestiji olmayan tiplerdir ..:))
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    emin'e katılıyorum. ahmet akpınar sorununu öğrenmiş olduk. maalesef her ile ünv açılması yanlış, herkes ünv okuyacak diye bir kural olmamalı dedikçe kızıyor birileri ama sonuçları bunlar işte. ziraat mezununu öğretmen yap, mektupla öğretmen yap, su ürünleri mezununu öğretmen yap, astronomi mezununu öğretmen yap. hadi bunlar biryere kadar kabul edilebilir de keşke eğitim politikamız olsa idi. bakana göre sistem değişmese idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar